HomeFeaturedFocusiOS 15.3 e lansat oficial si vine cu o gramada de patch-uri...

iOS 15.3 e lansat oficial si vine cu o gramada de patch-uri de securitate

Apple a lansat update-ul iOS 15.3 care vine să repare o grămadă de probleme de securitate ce afectează inclusiv browser-ul Safari.
Apple a lansat update-ul iOS 15.3 care vine să repare o grămadă de probleme de securitate ce afectează inclusiv browser-ul Safari.

Săptămâna trecută vă spuneam că a fost descoperită o problemă de securitate în Safari (CVE-2022-22594) care poate duce la expunerea datelor de GMAIL ale utilizatorului, așa că Apple pare să se fi mișcat mai cu talent și a lansat rapid iOS 15.3, un set masiv de patch-uri care repară printre altele și problema menționată, clasificată deja ca 0-day.

O alta, identificată drept CVE-2022-22587, e legată de o problemă de alocare a memoriei în IOMobileFrameBuffer care dacă exploatată poate duce la obținerea drepturilor de administrare pe sistem. Mai rău este că Apple a confirmat că există deja în circulație un exploit care folosește vulnerabilitatea aceasta și că sunt utilizatori ai căror aparate au fost infectate.

Celelalte probleme reparate sunt legate de ColorSync, Crash Reporter, iCloud, Kernel, Model I/O, WebKit – detalii mai multe aveți pe site-ul Apple.

Pachetul de update iOS 15.3 este măricel – are aproape 1GB – așa că recomandarea mea este să folosiți un conexiune WiFi pentru download. Nu mai pierdeți timpul și aplicați-l rapid.

… cu toate că sunt șanse mari să vedem că Apple a mai stricat încă ceva. Că altfel nu se poate :).

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep