HomeFeaturedFocusLunile de pandemie au ajutat producătorii de gadget-uri: Apple anunta vanzari record

Lunile de pandemie au ajutat producătorii de gadget-uri: Apple anunta vanzari record

Apple a anunțat că la finalul anului trecut a avut vânzări record cu creșteri pe aproape toată gama de produse.
Apple a anunțat că la finalul anului trecut a avut vânzări record cu creșteri pe aproape toată gama de produse.

Apple a publicat datele financiare pentru primul trimestru al anului fiscal 2022 (care de fapt acoperă lunile octombrie – decembrie 2021) și acestea arată foarte bine: vânzări record de 123.95 miliarde USD (cu un spor de aproape 11%) în timp ce veniturile au crescut cu 20% la 34.63 miliarde USD. Și cam toată gama de produse are creșteri (exceptând iPad-urile, unde lumea s-a prins că nu pot înlocui un PC și s-a mai liniștit să cumpere an de an).

Într-un an în care se presupunea că oamenii au înțeles că nu e cazul să mai cheltuie bani aiurea, Apple își crește vânzările și veniturile. Explicația e destul de simplă: mulți au acumulat bani pe care nu i-au cheltuit pe vacanțe, chefuri, haine din cauza restricțiilor generate de pandemie și au folosit banii să își ia gadget-uri.

Evident că Tim Cook, CEO Apple, s-a grăbit să ne explice că de fapt aceste cifre sunt rezultatul muncii de cercetare care a scos pe bandă rulantă produse inovative. Dacă și crede chestia asta cu adevărat, atunci ar cam trebui să plece de la conducerea Apple pentru că în afară de noile MacBook-uri cu cipset-ul M1/M2, Apple nu a adus nimic nou pe telefoane/tablete/ceasuri/smart speakers – același design, îmbunătățiri minime, prețuri tot mai mari.

Cu toate astea, Apple e încă pe val și armata de fani crește zilnic …

via Apple

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep