HomeFeaturedFocusO părere despre bratara de fitness Redmi Smart Band Pro

O părere despre bratara de fitness Redmi Smart Band Pro

DSC_6801

Am testat brățara de fitness Redmi Smart Band Pro și pot să vă spun mai multe despre ea: are display bun, plastic cam ieftin, funcții extinse. Haideți să vedem mai pe larg.

O brățară de fitness accesibilă

Redmi Smart Band Pro este o brățară de fitness relativ ieftină, care vine să ofere funcții de bază de monitorizare a mișcării (și chiar a sporturilor) într-un gadget micuț pe care puteți vedea și notificările importante venite pe telefon. Redmi Smart Band Pro folosește un display AMOLED bunicel, cu diagonala de 1.47 nici și o rezoluție mică de 194 x 368 pixeli.

DSC_6791

Vine într-un format standard pentru acest tip de dispozitive, numai că în afara display-ului, materialele trădează prețul mic. Spun asta pentru că am văzut produse similare, la prețuri apropiate, care arată mult mai bine.

Brățara beneficiază de o curea de silicon detașabilă, destul de subțire, perfectă pentru un adult. În cazul copiilor, brățara este puțin cam largă, asta în ideea că veți dori să oferiți copilului așa ceva – și nu e chiar o idee rea.

Specificații tehnice Redmi Smart Band Pro:

CPUApollo 3.5
EcranAMOLED touch
Diagonală display1,47 inci
Rezoluție194 x 368 pixeli
SenzoriLumină, ritm cardiac, giroscop
Bluetooth5.0 BLE
Baterie200 mAh
Autonomiepână la 14 zile
Dimensiuni42,05 x 24,45 x 10,15 mm

Beneficiază de senzori pentru monitorizarea mișcării, a ritmului cardiac și chiar a oxigenării sângelui (SpO2), funcții ce pot fi activate permanent. Funcționează cu iOS și Android, fiind necesar să instalați aplicația Xiomi din Play Store sau App Store, iar pentru funcționare e nevoie să o legați prin Bluetooth la telefon.

FunctiiSmartBandPro

Funcții smart și health care

Ce puteți face cu această brățară? Scopul ei este acela de a vă oferi un aparat accesibil pe care să îl folosiți pentru a vă monitoriza o serie de parametrii legați de activitatea fizică, începând cu pulsul, nivelul de oxigen, mișcarea și chiar calitatea somnului. Pentru asta se folosește combinația de senzori de pe brățară și software-ul asociat de pe gadget și telefon.

Senzorii pentru monitorizarea pulsului și preluarea informațiilor legate de oxigenarea sângelui se află pe partea interioară:

DSC_6796

Activarea funcțiilor de monitorizare se face o singură dată, ele făcându-și ulterior treaba, prezentând într-un format ușor de ințeles informațiile acumulate.

Pe lângă zona de fitness/health care în care sunt preluate și afișate date despre starea sănătății (ATENȚIE: luați aceste date doar la nivel informativ, NU VĂ BAZAȚI EXCLUSIV pe ele), Redmi Smart Band Pro mai știe să vă dea detalii despre prognoza meteo, datorită unei aplicații preinstalate (în afară de setul standard de aplicații nu mai pot fi instalate altele).

Și, după cum am amintit deja, are și posibilitatea de a vă afișa notificările venite pe telefon, inclusiv detalii despre apelurile pe care le primiți.

Am văzut că există un număr mare (peste 100) de tipuri de activități fizice (să spunem antrenamente) care pot fi monitorizate cu Redmi Smart Band Pro – e nevoie să fie selectate și activate manual înaintea începerii exercițiilor, algoritmii de detecție automată nu sunt chiar cei mai performanți, mai ales dacă vă orientați căte activități de nișă.

Lista e măricică și include sporturi nautice, ciclism și chiar ceva sporturi de iarnă.

Pentru a putea face treaba asta brățara Redmi Smart Band Pro este și rezistentă la apă – adică o puteți uda cu apă dulce, dar ar fi bine să o țineți departe de apă sărată și nici să nu vă scufundați cu ea. Din experiența unor modele anterioare vă pot spune că brățara se va deteriora repede dacă o țineți în apă de bazin sau sărată în mod repetat.

Cel mai important indicator pe care îl puteți obține este cel legat de ritmul cardiac – există opțiunea de monitorizare non stop, datele extrase fiind prezentate destul de bine atât pe ceas cât și în aplicație. Apropo de asta, brățara poate fi folosită și împreună cu aplicația Strava, în caz că vă interesează acest lucru.

Alte chestii utile: puteți să vedeți și cum stați cu nivelul de oxigen din sânge, cel al stresului și chiar să vă monitorizați respirația. Vă sunt oferite niște date ce pot sta la baza unei analize generale, DAR nu vă folosiți de ele pentru a lua decizii legate de sănătate, mai ales vizavi de nivelul de oxigenare al sângelui. Datele trebuie privite strict informativ, valorile nu sunt cele reale.

Pentru femei există și o funcție specială (introdusă inițial de Apple în aplicația lor de Health) prin care se poate urmări ciclul menstrual.

Închei cu amintirea altor două funcții interesante: alarma și găsirea telefonului (adică puteți trimite un semnal către telefon și acesta să înceapă să sune pentru a vă ajuat să îl localizați). Iar dacă vreți, puteți controla player-ul audio direct de pe brățară.

Am uitat să vă spun, controlul brățării se face exclusiv touch, ecranul având un timp de răspuns mulțumitor.

Concluzie: o brățară de fitness cu display bun

DSC_6799

În concluzie, văd Redmi Smart Band Pro ca pe un gadget smart, care în principal vă permite să vedeți rapid notificările și extra, să vă monitorizați (la un nivel general) activitatea fizică. În afară de display care arată bine, nu m-a impresionat la nivel hardware. Pe zona smart, face exact ceea ce fac și multe alte produse din aceiași gamă, nimic spectaculos în ciuda numărului mare de tipuri de activități pe care le poate recunoaște.

Are o autonomie bună – poate fi folosit până la 20 de zile, în funcție de setările alese. Cu monitorizarea continuă a pulsului și a nivelului de oxigen, îl puteți duce spre 10 zile. Are o baterie de 200 mAh, care se încarcă prin fir, cu contact magnetic  – atenție, în pachet nu primiți și încărcător.

Și aici am o mențiune: dacă chiar sunteți interesați de a vă monitoriza activități fizice mai exotice, orientați-vă către aparate dedicate (Garmin de exemplu) ce pot să vă dea informații mult mai exacte. Ceea ce oferă Redmi Smart Band Pro e doar o imagine de ansamblu, de multe ori prea diferită de realitate vizavi de măsurarea activității fizice.

Îmi place pe post de ceas smart cu funcții de fitness, dar nu l-aș recomanda strict pentru zona de monitorizare fizică. Prețul de 259 LEI e parcă puțin prea mare pentru ceea ce primiți, luând în considerare aspectul și calitatea materialelor din care este construită – ca alternativă vă sugerez să vă uitați la Huawei Watch Fit (costă 359 LEI, aici).

Însă, dacă nu aveți buget mai mare, Redmi Smart Band Pro nu e o alegere rea.

Informații: Xiaomi

Preț: de la 259 LEI

PRO

CONTRA

+ display (AMOLED) bun

 

+ funcții smart

+ monitorizare oxigen (SpO2)

+ prezentare notificări

+ merge cu Android și iOS

+ autonomie de până la 14 zile

+ multe tipuri de activități ce pot fi monitorizate

– materiale

 

– nu iese cu nimic în evidență

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep