HomeFeaturedFocusPlanet Astro Slide 5G, pentru nostalgicii Nokia Communicator

Planet Astro Slide 5G, pentru nostalgicii Nokia Communicator

Planet Astro Slide 5G

Printre ciudățenile prezentate la ediția de anul acesta a CES-ului s-a numărat și Planet Astro Slide 5G. Un smartphone care propune o tastatură fizică ce iese de sub display printr-un mecanism de tip slide. Un smartphone care aduce aminte de forma lui Nokia Communicator. Și care nu prea cred că găsește alt public decât nostalgicii acestui model revoluționar la vremea lui. Nu prea văd cine altcineva ar putea să fie încântat să folosească în mod cotidian un smartphone cu o asemenea formă.

Ar mai fi totuși o mică nișă, reprezentată de fanii sistemelor de operare mai puțin cunoscute. Și asta pentru că, deși rulează Android 10, dispozitivul oferă suport și pentru anumite distribuții de Linux. În plus, producătorul (Planet Computers) plănuiește să aducă în viitor și suportul pentru Sailfish OS.

De menționat și faptul că anumite taste pot fi configurate să deschidă anumite aplicații.

Revenind la Planet Astro Slide 5G, să trecem puțin prin partea de detalii tehnice. Ineditul dispozitiv este construit în jurul unei platforme MediaTek Dimensity 800, responsabilă și cu suportul pentru conectivitatea 5G. Procesorul rulează în combinație cu o memorie RAM de 8 GB. Capacitatea internă de stocare este de 128 GB și poate fi extinsă cu ajutorul unui card microSD.

Ecranul în spatele căruia se ascunde tastatura este un AMOLED de 6,39 inchi, cu rezoluție fullHD+. Sus și jos are margini destul de generoase. Există o singură cameră foto pe spate, de 48 megapixeli. Cititorul de amprentă digitală pare să se găsească plasat în lateralul dispozitivului. Camera frontală își face loc în marginea superioară a ecranului.

Autonomia este asigurată de un acumulator cu capacitatea de 4000 mAh, care se poate încărca cu până la 30W.

Tastatura fizică pare să rămână singurul argument notabil al acestui smartphone inedit.  

Va fi oare un argument suficient de solid încât să justifice prețul destul de mare cerut pe acest dispozitiv? Planet Astro Slide 5G va fi pus în vânzare în luna martie, în Marea Britanie, la un preț de 860 lire.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep