HomeFeaturedFocusXiaomi 12 si 12 Pro au fost prezentate oficial

Xiaomi 12 si 12 Pro au fost prezentate oficial

Xiaomi 12

Chiar dacă nu au reușit premiera pe care și-au propus-o, Xiaomi 12 și modelul Pro au fost prezentate oficial la destul de mică distanță de Motorola Edge X30. Echipate, așa cum era de așteptat, cu același chipset de top de la Qualcomm, modelul Snapdragon 8 Gen 1. Seria este completată și de un model 12X, ceva mai accesibil, construit în jurul unui chipset Snapdragon 870. Însă pentru moment ne vom focusa pe cele două dispozitive de top.

Modelul standard este ceva mai compact și propune un display cu diagonală de 6,28 inchi. Un panel AMOLED produs de Samsung, cu rată de refresh de 120 Hz și rezoluție fullHD+. Protecția este asigurată de o sticlă Gorilla Glass Victus. Cititorul de amprentă digitală este integrat sub display.

Un orificiu discret, plasat central, adăpostește o cameră foto frontală cu rezoluție de 32 megapixeli. Pe partea din spate, Xiaomi 12 vine cu un sistem foto compus din trei camere. Senzorul principal (Sony IMX766) are o rezoluție de 50 megapixeli. Este ajutat de un ultrawide de 13 megapixeli și de un senzor tele-macro de 5 megapixeli.

Telefonul propune trei combinații de memorii posibile. Prima are 8 GB de RAM și memorie internă de 128 GB. Cea de-a doua păstrează memoria RAM, dar duce capacitatea internă de stocare la 256 GB. În fine, cea mai atractivă vine cu 12 GB de RAM și 256 GB de memorie internă.

Acumulatorul are o capacitate de 4500 mAh și se poate încărca cu până la 67W. Oferă suport și pentru încărcarea wireless de 50W.

Sistemul de operare este Android 12 cu MIUI 13 peste el.

Prețurile de vânzare pentru Xiaomi 12 sunt de aproximativ 580 dolari, 630 dolari și respectiv 690 dolari, în funcție de configurația de memorie aleasă.

Varianta Pro este ceva mai mare. Ecranul (de această dată un LTPO AMOLED) are o diagonală de 6,73 inchi și o rezoluție QHD+ (3200 x 1440 pixeli). Se păstrează aceeași cameră foto frontală de 32 megapixeli, dar și cititorul de amprentă digitală integrat sub display.

De asemenea, se păstrează și chipset-ul și cele trei configurații de memorii.

Însă Xiaomi 12 Pro vine cu un sistem foto mult mai performant pe spate. Toate cele trei camere au senzori de 50 megapixeli. Unul wide, unul ultrawide și unul telephoto (zoom optic 2x).

Acumulatorul are acum o capacitate de 4600 mAh, însă oferă suport pentru încărcarea ultra-rapidă de 120W.

Prețurile de vânzare sunt de aproximativ 740 dolari, 785 dolari, respectiv 850 dolari, în funcție de configurația de memorii aleasă. Sunt prețuri valabile pentru piața din China, acolo unde telefonul a fost pus în vânzare pe 31 decembrie.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep