HomeFeaturedFocusA iesit primul update major de Windows 11! Integreaza aplicatii Android si...

A iesit primul update major de Windows 11! Integreaza aplicatii Android si noi optiuni in Taskbar

Microsoft a lansat primul update major de Windows 11 pentru publicul larg, aducând opțiunile promise de mult: aplicațiile Android, un nou Notepad și MediaPlayer, opțiuni noi in Taskbar.
Microsoft a lansat primul update major de Windows 11 pentru publicul larg, aducând opțiunile promise de mult: aplicațiile Android, un nou Notepad și MediaPlayer, opțiuni noi in Taskbar.

Aseară am văzut că primul update major de Windows 11 (să îi spunem 22H1) este disponibil pentru publicul larg, aducând opțiunile promise anul trecut: integrarea aplicațiilor Android prin folosirea Amazon Store, un nou design pentru Notepad și MediaPlayer, integrarea opțiunii weather în Taskbar și multe altele.

Cele mai multe opțiuni noi vor fi descoperite de utilizatori în Tasbar: după cum am spus, prognoza meteo revine aici (similar cu ce era pe Windows 10), de data asta în partea din stânga dreapta. Clic pe ea și apare toată fereastra de widget-uri. În plus apare ceasul și calendarul în Taskbar și pe al doilea monitor (dacă folosiți așa ceva).

Sau și mai fain, puteți să anulați sunetul pentru orice fereastră activă, tot direct din Taskbar.

Sau dacă folosiți Teams, tot direct din Taskbar aveți posibilitatea să partajați orice aplicație deschisă direct în Teams:

Am văzut că printre schimbările introduse de Microsoft se numără și noua interfață de Notepad (că doar era nevoie și ceva funcțional) cu opțiuni pentru dark mode, opțiuni mai bune de căutare.

Cu Media Player lucrurile sunt ceva mai clare: va înlocui Groove Music și vechiul Media Player.

Microsoft nu s-a hotărât încă dacă rămâne cu două actualizări majore de Windows pe an sau se mută către una singură, așa că nu pot să vă spun dacă mai vedem ceva nou anul acesta sau nu. În teorie ar trebui să mai apară elemente noi, poate nu neapărat în actualizări majore de sistem de operare, mai degrabă cu update-uri succesive venite și pentru aplicațiile Windows, disponibile direct din Microsoft Store.

În principiu ar trebui să aveți deja active noile schimbări, dacă folosiți un Windows 11 și aveți active actualizările automate. Dacă nu, dați-i o căutare în Windows Updates să vedeți ce găsiți pe acolo și instalați-le.

via MS

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep