HomeFeaturedFocusApple lanseaza iOS 15.3.1 cu patch-uri de securitate si performanta

Apple lanseaza iOS 15.3.1 cu patch-uri de securitate si performanta

Apple tocmai a lansat iOS 15.3.1, un pachet de actualizări de performanță și securitate pentru că niște vulnerabilități erau deja folosite pentru atacuri.
Apple tocmai a lansat iOS 15.3.1, un pachet de actualizări de performanță și securitate pentru că există deja atacuri ce folosesc vulnerabilitatea.

În seara asta Apple a lansat iOS/iPadOS 15.3.1 și macOS 12.2.1 cu actualizări importante pe zona de securitate și performanță. Pachetul iOS 15.3.1 este micuț (doar 263 MB) și poate fi instalat și de pe o conexiune de date, lucru pe care vi-l recomand.

Pentru că repară o problemă din WebKit (engine-ul folosit de Safari) prin care atacatorii pot rula de la distanță cod periculos și obține drepturi pe sisteme. Din păcate patch-ul Apple este lansat atât de repede pentru că există deja exploit-uri și atacuri în derulare, de asta vă recomand să faceți rapid actualizarea. Apple dă aici foarte puține detalii despre CVE-2022-22620. Pe lângă asta mai e fixată și o altă problemă legată de funcționarea display-urilor Braille.

Totodată, același patch e disponibil și pentru iPadOS 15.3.1, wacthOS 8.4.2 și macOS Monterey 12.2.1

Eu l-am pus deja pe iPhone 12 (actualizarea e disponibilă pentru toate iPhone-urile mai noi de 6s, iPad Pro, iPad Air 2 sau mai noi, iPad 5h sau mai noi), nu văd niciun fel de schimbare notabilă. Dar ca de obicei, e foarte posibil ca în zilele următoare să vedem că apar și alte probleme.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep