HomeMobileAndroidTest performanta Motorola Edge 30 Pro: AnTuTu, PC Mark, 3D Mark, GeekBench

Test performanta Motorola Edge 30 Pro: AnTuTu, PC Mark, 3D Mark, GeekBench

Care este performanța noului flagship Motorola Edge 30 Pro cu cipset-ul Snapdragon 8 gen 1.

După o scurtă perioadă de acomodare am reușit să facem și primele teste de performanță cu noul flagship Motorola Edge 30 Pro, proaspăt lansat astăzi. Trebuie să spun că este primul smartphone cu cipset-ul Snapdragon 8 Gen 1 pe care avem ocazia să îl testăm, varianta cu 12GB RAM și 256 GB pentru stocare (din care 15 GB sunt ocupați doar de sistemul de operare Android 12), așa că așteptările erau mari.

Și trebuie să recunosc că nu au dezamăgit.

AnTuTu: aproape de 1 milion de puncte

Primul test pe care l-am rulat este cunoscutul AnTuTu, pentru care am făcut două încercări: prima în casă, în folosire normală, la temperatura camerei și un al doilea, afară (la 2 grade Celsius), pentru că după prima rulare s-a cam încălzit.

Și a ieșit așa:

Avem 954589 de puncte în folosire normală, adică exact așa cum o să îl folosiți și voi pentru jocuri sau multimedia – a fost aproape să bată bariera de 1 milion de puncte. Apoi, scos afară ca să îi asigur o răcire mai bună, am obținut 971196 de puncte. Diferența este foarte mică, semn că nu există reduceri semnificative de performanță ca urmare a încălzirii.

Este unul dintre cele mai bune scoruri pe care le-am obținut pe vreun smartphone Android avut în teste – cu aproape cu 15% mai rapid decât Zenfone 8, respectiv cu 35% mai bun decât cel obținut de Motorola Edge 20 Pro.

Stă bine și pe zona 3D

Motorola Edge 30 Pro are o performanță bună și în zona 3D, așa cum a fost prezentat: 9102 puncte în testul 3D Mark Wild Life (cu 54,5 fps în medie), respectiv 2128 puncte (12,7 fps în medie) pe rezoluția de 2400 x 1080 pixeli.

Acest rezultat ne spune că poate rula fără probleme orice joc de pe Android, iar în plus e capabil de a oferi o experiență 3D superioară împreună cu ochelarii VR ai Motorola.

Geekbench și PassMark

Mergând mai departe, am pus și testul GeekBench alături de PassMark. Primul ne arată viteza pură a procesorului și a memoriei, adică un scor de 1188 puncte pentru single-core, 3453 puncte în multi-core. Pentru comparație, un iPhone 13 Pro (cu procesorul Apple A15 Bionic) obține undeva la 1693 de puncte în single-core și 3453 puncte în multi-core.
Referința ar fi cele 1000 de puncte scoase de un sistem cu Intel Core i3-8100.

Am decis să rulez și PassMark pentru că este un test complex, în care sunt puse la treabă toate componentele hardware: CPU, GPU, memorie. Scorul de system de 16635 ne arată una dintre cele mai bune performanțe ale momentului pe zona Android.

Și am lăsat la urmă PC Mark Work 3, un set complex de analiză pe zona de office: asta pentru că Motorola Edge 30 Pro poate fi transformat într-un mini laptop, prin legarea lui la un display wireless.

Scorul de 14221 de puncte este din nou unul remarcabil!

Acestea fiind zise, știm deja că Motorola Edge 30 Pro este unul dintre cele mai rapide smartphone-uri Android ale momentului, perfect pentru gaming.

Traduse în utilizarea normală, scorurile de mai sus ne spun un singur lucru: Motorola Edge 30 Pro zboară efectiv cu orice aplicație/joc veți folosi.

Voi continua testele (cel de autonomie în primul rând) și revin cu detalii – am în plan să fac chiar un test comparativ cu Huawei P50 Pro și Samsung Galaxy S22+.

Stați pe aproape!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep