HomeFeaturedFocusLG Gram 16 si Gram 17 prezentate oficial

LG Gram 16 si Gram 17 prezentate oficial

LG Gram 16

Compania coreeană a ieșit de ceva vreme de pe piața de smartphone, dar rămâne la fel de activă pe piața de notebook-uri. LG Gram 16 și Gram 17 sunt cele mai recente două produsel din această categorie, care tocmai au fost anunțate oficial. Se continuă astfel aparițiile de anul trecut, evident cu mai multe îmbunătățiri la nivel de specificații.

Ca o scurtă paranteză la intro-ul de mai sus, deși nu mai activează pe piața de smartphone, compania coreeană tocmai a oferit update-ul de Android 12 pentru LG Velvet, poate cel mai reușit smartphone al lor. Un semn în plus că grija pentru clienții companiei a rămas la fel.

Revenim la cele două laptop-uri lansate de LG. Au destul de multe elemente în comun, însă, așa cu lasă și numele lor să se înțeleagă, avem dimensiuni diferite.

Ecran și acumulatori

Cum era de așteptat, LG Gram 16 are un acumulator cu diagonală de 16 inchi, iar Gram 17 are un display de 17 inchi. În ambele cazuri vorbim despre panel-uri IPS LCD cu rezoluție de 2560 x 1600 pixeli (aspect 16:10). Sunt protejate cu o sticlă anti-glare și acoperă 99% din gama DCI-P3.

În ceea ce privește acumulatorii, sunt două opțiuni. Una de 80 Wh și una de 90 Wh (capacitatea maximă permisă într-un avion, se pare). Cele două opțiuni de acumulator nu sunt legate de dimensiunile ecranului, ci de prezența sau nu la bord a unui procesor grafic dedicat, în cazul nostru Nvidia RTX 2050. Care se poate găsi pe oricare dintre cele două opțiuni de ecran.

Trecem astfel în zona de procesor și chip grafic

Nucleu hardware

LG Gram 16 și Gram 17 se bazează pe generația a 12-a de procesoare Intel. Modelul de 17 inchi poate fi echipat cu Intel Core i5 (i5-1240P) sau Core i7 (i7-1260P). Cel de 16 inchi are doar opțiunea Core i5. La nivel de chip grafic, există în ambele situații opțiunea de mai sus, Nvidia RTX 2050, sau varianta Iris Xe iGPU.

Memoria RAM pornește de la 8 GB și poate ajunge până la 32 GB. Este integrată în placa de bază, așa că nu mai poate fi configurată (utilizatorul nu mai va putea adăuga ulterior). Opțiunea aleasă trebuie atent cântărită.

SSD-urile (PCIe 4.0 x4) pornesc de la 256 GB, dar există mai multe opțiuni.

Alte informații tehnice

LG Gram 16 și Gram 17 vin cu câteva feature-uri interesante în materie de software, camere și AI. Laptop-urile pot folosi un display suplimentar, spre exemplu, cu interfața care se adaptează singură atunci când îl detectează. De asemenea, camera foto detectează persoanele din spatele utilizatorului și aplică o scădere a luminozității, pentru a proteja informațiile utilizatorului.

La nivel de conectivitate, avem două sloturi USB-C 3.2 Gen 2 (cu Thunderbolt 4 și USB Power Delivery), un HDMI (full-size), un jack audio de 3.5 mm și un slot microSD. Plus Wi-Fi 6E (Intel AX2111 2×2) și Bluetooth 5.1.

LG Gram 17 are o greutate de 1435 grame. Modelul mai mic cântărește doar 1285 grame.

Detalii comerciale  

Ambele laptopuri vor deveni disponibile în primă fază în țara natală, începând de luna viitoare. Gram 16 pornește de la aproximativ 1885 euro (modelul cu Core i5, 16 GB RAM, 256 GB SSD). Modelul mai mare, Gram 17, are un preț de vânzare de aproximativ 1970 dolari (configurația cu Core i5, 16 GB RAM, 256 GB SSD).

Există și o promoție pentru cei care lansează precomenzi înainte de disponibilitatea propriu-zisă. Aceasta oferă un display Gram+View, un mouse din aceeași familie, precum și alte cadouri. Toate în cadrul campaniei 2022 Gram Office Value Pack.

Generația anterioară a ieșit în afara granițelor Coreei de Sud la ceva timp de la apariția oficială și a ajuns chiar și în Statele Unite. Să sperăm că LG Gram 16 și Gram 17 vor avea cel puțin aceeași disponibilitate.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep