HomeEvenimenteManuscrito, echipa celor 5 studenti de la UBB Cluj, a ajuns in...

Manuscrito, echipa celor 5 studenti de la UBB Cluj, a ajuns in finala Imagine Cup 2022!

Andrei-Mihai Vasil, Octavian-Alexandru Trifan, Anastasia Susciuc, Tudor Tișe (studenți în anul 2 la specializarea Informatică engleză) și Paul-Tudor Pop (anul 4, UTCN), componenții echipei Manuscrito, ajunși în finala mondială a Imagine Cup 2022.
Andrei-Mihai Vasil, Octavian-Alexandru Trifan, Anastasia Susciuc, Tudor Tișe (studenți în anul 2 la specializarea Informatică engleză) și Paul-Tudor Pop (anul 4, UTCN), componenții echipei Manuscrito, ajunși în finala mondială a Imagine Cup 2022.

Despre competiția Imagine Cup am scris din 2005, dar mai ales despre rezultatele deosebite al studenților români, unde cei de la UBB Cluj au tradiție (datorită unor oameni dedicați precum Simona Motogna sau Dan Mircea Suciu). Mă bucur să vă anunț că în finala mondială a Imagine Cup, ediția 2022, în secțiunea Education, a ajuns echipa Manuscrito de la UBB Cluj.

Echipa este formată din Andrei-Mihai Vasil, Octavian-Alexandru Trifan, Anastasia Susciuc, Tudor Tișe (studenți în anul 2 la specializarea Informatică engleză) și Paul-Tudor Pop (anul 4, UTCN), iar proiectul lor este o aplicație pentru tablete care ajută copiii să învețe scrisul de mână mai ușor. Aceasta oferă o metodă interactivă și multidisciplinară de învățare a scrisului de mână ce îi implică pe copii într-un joc al cunoașterii.

Pentru cine nu știe, Imagine Cup este o competiție globală de programare, organizată de Microsoft din 2002 (anul acesta se împlinesc 20 de ani!) și împărțită în mai multe secțiuni, unde elevii și studenții se pot înscrie gratuit, cu proiecte care vin să răspundă unor provocări specifice. În 2022, înregistrarea în concurs și trimiterea ideilor de proiecte s-a încheiat în luna ianuarie, iar în februarie a fost realizată evaluarea și semifinalele online, unde participanții selectați și-au susținut proiectele.

Anul acesta, mii de echipe s-au înscris pentru a concura la cele patru secțiuni ale competiției organizate de Microsoft: Terra (dedicată soluțiilor privind schimbările climatice, tehnologia verde și agricultura), Educație (dedicată transformării modului în care învățăm cu ajutorul inovației), Sănătate (pentru soluții ce vizează domeniul medical) și Stil de viață (pentru proiecte care ne îmbunătățesc viața). Fiecare proiect prezentat în cadrul Imagine Cup trebuie să se bazeze pe platforma de cloud computing Microsoft Azure și să aibă ca focus diversitatea, incluziunea și accesibilitatea.

Luna aceasta au fost prezentate echipele finaliste la Imagine Cup 2022 (le puteți vedea aici) urmând ca în curând să aflăm data de desfășurare a finalei mondiale – în ultimii ani de dinainte de pandemie ea se organiza în Redmond, Seattle, la sediul Microsoft.

”Microsoft Imagine Cup este o competiție despre creativitate, colaborare, gândire critică și comunicare. Studenți din lumea întreaga lucrează din greu pentru a avea un impact în viața celorlalți. Ne bucurăm foarte mult că o echipă din România participă în acest an cu un proiect dedicat educației. În România, este nevoie de oameni care îndrăznesc să viseze și misiunea noastră este de a le oferi inovația și tehnologia de care au nevoie pentru a modela viitorul. De aceea, în călătoria lor alături de comunitatea Imagine Cup, le oferim participanților ocazia de a-și dezvolta propriile abilități, de a accesa oportunități de pregătire și mentorat, de a câștiga premii minunate, dar și de a schimba lumea din jurul lor.”, a declarat Bogdan Putinică, director general al Microsoft România.

Felicitări echipei Manuscrito și baftă în finala mondială! Dacă vreți să îi încurajați (eventual să îi sponsorizați pentru a putea termina proiectul) și să descoperiți mai multe despre proiectul lor, îi găsiți pe Facebook sau direct la ei pe site.

via UBB

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep