HomeMobileAndroidO veste proasta: player-ul YouTube Vanced va fi inchis!

O veste proasta: player-ul YouTube Vanced va fi inchis!

YouTube Vanced este un player de YouTube pentru Android care permite folosirea gratuită a tuturor elementelor din pachetul premium (adică eliminarea reclamelor, download) și din păcate o să fie închis.
YouTube Vanced este un player de YouTube pentru Android care permite folosirea gratuită a tuturor elementelor din pachetul premium (adică eliminarea reclamelor, download) și din păcate o să fie închis.

După ce foarte mulți ani a oferit o alternativă gratuită pentru YouTube Premium pe Android, playerul YouTube Vanced își va înceta activitatea, conform declarațiilor celor din spatele proiectului. Versiunea curentă încă funcționează (dacă o aveți instalată), însă nu vor mai exista update-uri și nici o locație oficială de download a pachetului – pentru cine nu știe, instalarea YouTube Vanced ajunsese să fie una simplă pentru că dezvoltatorii reușiseră să pună într-un singur pachet toate bibliotecile necesare. Pentru moment doar echipa Vanced va menține active canalele de comunicare pe Discord, Telegram și Reddit.

Motivul pentru care proiectul se oprește e ușor de ghicit: oferind gratuit o alternativă la serviciul YouTube Premium, dezvoltatorii încălcau drepturile Google – afișarea fără reclame a materialelor video, posibilitatea de redare Picture-in-Picture, redarea video pe fundal etc. Unii au spus chiar că YouTube Vanced ajunsese să fie un player de YouTube mai bun decât cel al Google și prin faptul că avea o temă AMOLED Black care optimiza la maxim consumul de energie.

Nu e o veste tocmai bună pentru mulți fani Android însă cei ce au deja clientul YouTube Vanced se mai pot bucura de el o perioadă. Evident că vor exista surse alternative pentru descărcare și instalare, numai că mă aștept ca aplicația să nu mai poată funcționa pentru că multe din elementele premium oferite gratuite se bazau pe un backend care nu va mai exista mult în formatul actual.

Am zis că merită să vă spun!

via neowin și Vanced

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep