HomeFeaturedFocusApple lanseaza iOS 15.4.1 cu patch-uri pentru o vulnerabilitate 0 day si...

Apple lanseaza iOS 15.4.1 cu patch-uri pentru o vulnerabilitate 0 day si ceva optimizari de baterie

Aseară Apple a lansat iOS 15.4.1 și macOS 12.3.1, două update-uri care vin să repare vulnerabilități 0 day, deja folosite de hackeri pentru accesul neautorizat la iPhone-uri și MacBook-uri.
Aseară Apple a lansat iOS 15.4.1 și macOS 12.3.1, două update-uri care vin să repare vulnerabilități 0 day, deja folosite de hackeri pentru accesul neautorizat la iPhone-uri și MacBook-uri.

E momentul pentru încă un update neprevăzut: Apple a lansat aseară iOS 15.4.1 și macOS 12.3.1 pentru a repara o vulnerabilități critice 0 day ce afectează iPhone-urile, iPad-urile și MacBook-urile. Ambele vulnerabilități au fost raportate sub protecția anonimatului, fiind vorba despre CVE-2022-22675, care apare în macOS Monterey și iOS/iPadOS pentru majoritatea modelelor iPhone/iPad. Problema permite atacatorilor să ruleze de la distanță cod periculos cu drepturi depline pe kernel. A doua problemă, CVE-2022-22674, poate duce în anumite condiții la accesul neautorizat în diferite zone ale memoriei de unde informația poate fi citită.

Dacă este să numărăm, până la finalul lunii martie Apple a reparat deja 5 vulnerabilități critice 0 day (două doar în acest set de patch-uri), în condițiile în care anul trecut au fost 12 astfel de probleme reparate.

Și dacă ideea de securitate nu vă convinge să puneți patch-ul iOS 15.4.1, atunci vă spun și că acesta mai cuprinde și optimizări pentru consumul de energie (cu alte cuvinte autonomia ar trebui să fie mai bună) și conectivitatea audio prin aplicații terțe.

Recomandare mea este să vă grăbiți și să puneți rapid iOS 15.4.1 ca măcar din punct de vedere al securității să stați puțin mai liniștiți.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep