HomeFeaturedFocusRealme Q5 si Realme Q5 Pro prezentate oficial

Realme Q5 si Realme Q5 Pro prezentate oficial

Realme Q5

Producătorul chinez desprins din Oppo a prezentat oficial modelul Realme Q5 Pro și varianta standard Q5, la câteva zile după versiunea ceva mai accesibilă Realme Q5i. Dacă judecăm după traseul generațiilor anterioare, dispozitivele vor putea fi accesate și pe piața din România, fără să fie foarte clar dacă pe canale oficiale sau pe filiere ceva mai gri. Însă în prezent se pot cumpăra și local terminale din generațiile anterioare de Q-uri. Așa că o să le acordăm în cele ce urmează câteva momente de atenție.

O să începem cu versiunea standard, care este construită în jurul unui display IPS LCD cu diagonală de 6,6 inchi. Rezoluția este fullHD+ (2412 x 1080 pixeli, aspect 20:9), iar rata de refresh este de 120 Hz. Un orificiu suficient de discret este plasat pe partea stângă și găzduiește o cameră foto frontală de 16 megapixeli.

Sistemul foto de pe spate este compus din trei camere. Senzorul principal are o rezoluție de 50 megapixeli. Este ajutat de alte două camere, cu senzor de 2 megapixeli fiecare, una pentru detalii de adâncime și una dedicată macro.

Cititorul de amprentă digitală al lui Realme Q5 este poziționat lateral.

La interior, telefonul se bazează pe un chipset Snapdragon 695, care aduce la bord și suportul pentru rețelele 5G.Combinațiile de memorii sunt 128GB + 6GB RAM, 128GB + 8GB RAM și 256GB + 8GB RAM. Există și slot microSD de tip hibrid.

Autonomia este asigurată de un acumulator cu capacitatea de 5000 mAh, care se poate încărca cu până la 65W.

Modelul Pro duce mai sus câteva dintre aceste specificații. Este echipat cu un chipset Snapdragon 870 și păstrează aceleași trei combinații posibile de memorii. Ecranul său este un AMOLED de 6,64 inchi, cu aceeași rezoluție fullHD+ și cu aceeași rată de refresh de 120 Hz. Acum oferă suport și pentru HDR10+ și are o luminozitate de top de două ori mai bună (1300 niți față de doar 600 niți). În plus integrează și cititorul de amprentă digitală.

Acumulatorul are aceeași capacitate, dar acum poate fi încărcat cu 80W.

Și la nivel de camere foto, Pro-ul este peste Realme Q5. Are un senzor principal de 64 megapixeli, ajutat de un ultrawide de 8 megapixeli. Se păstrează camera dedicată macro de 2 megapixeli, dar și cea frontală de 16 megapixeli.

Telefoanele vor fi puse în vânzare săptămâna viitoare, în primă fază în China. Prețurile pentru varianta standard vor porni de la aproximativ 220 dolari, în timp ce Pro-ul pleacă de la 300 dolari.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep