HomeCloud & MobilityE oficial: Broadcom cumpără VMware cu 61 miliarde USD

E oficial: Broadcom cumpără VMware cu 61 miliarde USD

Zilele trecute Broadcom a confirmat că a decis să cumpere VMware pentru suma de 61 de miliarde USD, fiind a treia cea mai mare tranzacție din zona tech după ce DELL a luat EMC cu 67 miliarde USD, iar Microsoft a luat Activision Blizzard pentru 68.7 miliarde USD.

Dacă ne gândim puțin, achiziția VMware de către Broadcom este o mișcare bună, soluția de virtualizare fiind o importantă adiție în oferta de soluții software a Broadcom și pune bazele unor posibile soluții custom de virtualizare făcute pe hardware-ul Broadcom. Pentru cine nu știe, VMware este una dintre cele mai importante și mai vechi soluții de virtualizare cloud și on premise, folosită intens de mai toate companiile.

Asta înseamnă că în zona enterprise, combinația Broadcom și VMware arată foarte bine: țineți mine că în acest moment pe zona de infrastructură și cloud computing Broadcom crește: CA face parte acum din Broadcom și la un moment dat chiar și Symantec a făcut parte din portofoliul Broadcom.

Din comunicatul de presă înțeleg că VMware va fi numele pe care Broadcom îl va folosi pentru întreaga sa divizie software, ceea ce înseamnă că achiziția are și importante valențe de marketing.

Dacă lucrurile merg bine, achiziția se va termina în 2023 – să nu uităm că în urmă cu câțiva ani Broadcom a vrut să cumpere Qualcomm pentru 100 de miliarde USD, doar că Trump a avut altă părere.

via nyt

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep