HomeEvenimenteBUILDProject Volterra: Microsoft anunță un sistem mini PC ARM, cu Windows 11

Project Volterra: Microsoft anunță un sistem mini PC ARM, cu Windows 11

La BUILD 2022 Microsoft a anunțat un sistem mini PC, ARM cu cipset Qualcomm, cu Windows 11, dedicat dezvoltatorilor.
La BUILD 2022 Microsoft a anunțat un sistem mini PC, ARM cu cipset Qualcomm, cu Windows 11, dedicat dezvoltatorilor.

Primul sistem desktop PC cu ARM realizat de Microsoft vine cu cipset Qualcomm și Windows 11 sub forma unui kit pentru dezvoltatori. Informația a fost dezvăluită azi la conferința BUILD 2022, Volterra fiind un nou dispozitiv hardware dedicat dezvoltatorilor, construit evident ca alternativă la Mac mini, doar că pe cipset Qualcomm. Cu ajutorul acestui mini PC dezvoltatorii vor putea să creeze aplicații care să beneficieze de funcții AI datorită existenței unui cip NPU dedicat pe platforma ARM.

Project Volterra: un mini PC cu Windows 11 pe ARM.

Microsoft nu a oferit detalii despre ce cipset Qualcomm folosește în Project Volterra și pentru moment este poziționat doar ca și un kit pentru dezvoltatori. În afară de faptul că acestuia i se poate asocia un monitor, Microsoft nu a spus foarte multe – e ușor de bănuit că vorbim despre un produs realizat de echipa Surface (Panos Panay îl promovează). Și tot evident este că se vrea a fi un răspuns (plăpând) în fața mișcării Apple de a muta toate sistemele sale de operare pe ARM.

Odată cu anunțul Volterra mai aflăm că Qualcomm are în acest produs un NPU pentru care a lansat Qualcomm Neural Processing SDK for Windows, prin care dezvoltatorii pot să exploreze scenarii AI în aplicațiile pe care le vor face pentru ARM. Iar ca lucrul acesta să se poată întâmpla, Microsoft a anunțat tot azi și că oferă un pachet de dezvoltare pe ARM care constă în:

  • Visual Studio 2022
  • Visual Studio Code
  • Visual C++
  • Modern .NET 6 and Java
  • Classic .NET Framework
  • Windows Terminal
  • Windows Subsystem for Linux
  • Windows Subsystem for Android

O să fie interesant să vedem de ce e în stare acest mini PC pe ARM denumit Volterra. În primul rând vizavi de puterea de procesare pe care o va oferi și mai ales dacă poate să fie privit ca alternativă la Mac mini.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep