HomeFeaturedFocusSamsung oprește producția de LCD-uri

Samsung oprește producția de LCD-uri

Samsung

Samsung Display a anunțat că va opri producția de panel-uri LCD la finalul lunii iunie a acestui an. Se va întâmpla cu șase luni mai repede decât fusese prevăzut, semn că oficialii coreeni s-au grăbit cât au putut de mult.

Surse din apropierea companiei spun că decizia de a grăbi renunțarea la fabricarea de panel-uri LCD a fost luată în încercarea de a limita pierderile generate de această categorie de produse. Compania a avut parte de o competiție acerbă pe acest segment, din partea unor concurenți precum BOE din China sau AU Optronics din Taiwan, care au venit cu prețuri mult mai mici.

Prețuri la care Samsung vindea în pierdere. În acest context pare destul de înțeleaptă decizia de a renunța la producția lor. Unii analiști spun că prețul panel-urilor LCD a ajuns la o treime față de cât costau în 2014, anul lor de top.

În ceea ce privește producția de panel-uri, eforturile companiei coreene se vor concentra pe producția de OLED-uri și QD-uri (Quantum Dot). De fapt, angajații de pe segmentul LCD vor fi transferați către QD, semn că decizia coreenilor nu implică și concedieri.

via KoreaTimes

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep