HomeMobileAndroidVideo: Surface Duo poate functiona cu Windows 11 - oarecum

Video: Surface Duo poate functiona cu Windows 11 – oarecum

Un entuziast (de altfel responsabil și pentru mai multe încercări de a rula Windows 10 pe aparatele Lumia) își continuă proiectul în care ne arată cum merge Windows 11 pe Surface Duo.
Un entuziast (de altfel responsabil și pentru mai multe încercări de a rula Windows 10 pe aparatele Lumia) își continuă proiectul în care ne arată cum merge Windows 11 pe Surface Duo.

În urmă cu ceva ani, pe vremea când încă foloseam Windows Mobile / Windows Phone, v-am tot povestit despre diverse proiecte în care entuziaștii încercau să pună Windows 8/10 pe aparatele Lumia (950 XL în speță). Acum vin să vă spun că același entuziast – Gustave Monce – a reușit să pună Windows 11 pe primul model de Surface Duo, având activă opțiunea de funcționare pe două ecrane – o chestie similară cu folosirea în mod dual monitor de pe desktop.

Din mesajul lui Monce aflăm și că Windows 11 funcționează chiar bine, un salt uriaș față de implementarea Windows 10 pe Lumia 950 XL și că Surface Duo nu se încălzește prea tare. Vdeți mai jos despre ce vorbesc:

Puteți observa că Windows-ul este controlat cu ajutorul unui maus pus pe Bluetooth – pentru moment nu există suport pentru navigarea touch, lucru ce ar putea să se schimbe în curând.

Ca de obicei în astfel de cazuri, elementul important este că Windows 11 poate funcționa pe hardware-ul de pe Surface Duo (vechi și la nivelul anului 2020 când a fost lansat) adică cipset Qualcomm SM8150 Snapdragon 855 (7 nm) cu Octa-core (1×2.84 GHz Kryo 485 & 3×2.42 GHz Kryo 485 & 4×1.78 GHz Kryo 485), GPU Adreno 640 și 6 GB RAM. Proiectul este departe de a fi finalizat și bineînțeles, nu are suportul Microsoft (cel puțin oficial). Elemente importante precum suportul touch, conectivitatea LTE lipsesc, alături de funcționarea eficientă a senzorilor.

Dar chiar și cu acestea prezente, se ridică problema de ce ai folosi așa ceva? Alt răspuns în afară de “pentru că se poate!” nu am. Însă dacă vreți să aflați mai multe, vă recomand să intrați pe GitHub-ul lui Monce și să studiați codul în amănunt.

Eventual să și contribuiți dacă vi se pare interesant.

via windowsc

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep