HomeMobileiOSCar Play se schimba fundamental in iOS 16: aici sunt noutatile

Car Play se schimba fundamental in iOS 16: aici sunt noutatile

În timpul keynote-ului de la conferința WWDC 2022 a Apple am putut vedea cum o să arate Car Play, odată cu câteva dintre schimbările ce vor veni în iOS 16. Și trebuie să spun că în acest moment Apple Car Play lasă în urmă Android Auto cu câteva generații.

Viitorul Car Play, cu numele de cod Project Titan, e încă în proces de dezvoltare, primele mașini care îl vor putea folosi vor fi anunțate la finalul acestui an – ceea ce înseamnă că cel mai probabil abia prin 2024-2025 o să putem vedea noul Car Play funcțional.

În primul rând viitorul Apple Car Play va putea fi folosit pe toate display-urile din mașină, inclusiv pe dashboard și prin intermediul unor widget-uri dedicate va putea să prezinte detalii despre starea mașinii (dacă există senzori integrați) și cele mai importante aplicații pe care le folosim.

Odată cu asta vor fi disponibile noi aplicații legate de navigație, plata taxelor de autostradă, asistență rutieră etc.

Partea faină este că utilizatorul va putea personaliza modul în care aceste aplicații și widget-uri arată în Car Play.

În același timp Car Play va primi odată cu iOS 16 două elemente care vor fi disponibile imediat pe actualele sisteme compatibile: aplicația Podcast devine mai versatilă iar Siri va putea fi folosit mai simplu împreună cu aplicațiile de mesagerie.

Odată cu iOS 16, șoferii vor putea trimite mesaje în timpul condusului, după ce au apelat la Siri pentru a-l crea și revizui folosind doar comenzile vocale – se păstrează totuși și opțiunea de editare manuală.

Iar aplicația Podcast va putea fi folosită complet, inclusiv cu opțiunile de căutare pentru noi podcast-uri.

La nivel vizual viitorul Car Play arată chiar foarte bine, nu credeți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep