HomeFeaturedFocusVeniturile MediaTek au crescut cu 33% in 2022

Veniturile MediaTek au crescut cu 33% in 2022

MediaTek

Compania chineză producătoare de chipset-uri pentru dispozitive mobile a anunțat că veniturile sale în primele cinci luni ale acestui an au înregistrat o creștere de 33% în comparație cu perioada similară a anului trecut. Acest succes al celor de la MediaTek este pus în foarte mare măsură pe seama celor două noi chipset-uri de top Dimensity 8000 și Dimensity 9000.

Se pare că acestea au fost preferate de tot mai mulți producători de smartphone. Dacă ne uităm pe lista cu cei mai mari clienți pentru aceste două familii de chipset-uri, vedem nume precum Oppo, Realme, OnePlus, Vivo, Xiaomi sau Honor. Adică producători chinezi, care cumpără componente de la un furnizor chinez. Nimic rău în asta.

Sunt convins că veniturile celor de la MediaTek chiar au înregistrat această creștere. Aș fi fost însă ceva mai curios să văd cum a evoluat și cota de piață a companiei chineze. Nimic despre acest lucru, despre lupta pentru supremație cu americanii de la Qualcomm în materialele de presă publicate de chinezi.

Aici este de fapt adevărata bătălie!

Oricum, comunicatul de presă mai spune că este de așteptat ca această creștere să se tempereze destul de puternic în următoarele luni de zile.

Suma absolută pe care au atins-o veniturile MediaTek pentru primele cinci luni ale anului a fost de 8,32 miliarde dolari.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep