HomeMobileAndroidFaceți rapid update de Chrome pe Android pentru a repara o problemă...

Faceți rapid update de Chrome pe Android pentru a repara o problemă majoră de securitate

Dacă încă nu v-ați făcut un obicei din a actualiza periodic aplicațiile Android atunci ar fi bine să începeți de acum, în special cu browser-ul, mai ales dacă acesta este Chrome. Pentru că Google a anunțat că tocmai a reparat o problemă majoră de securitate și că sfătuiește toți utilizatorii Android ce folosesc acest browser să îl actualizeze.

Procesul în sine e simplu: fie deschideți direct link-ul din Play Store (aici) de pe telefon și apăsați butonul Update, fie deschideți magazinul Play Store și apoi clic pe icon-ul user-ului dumneavoastră și apoi Manage apps and device unde o să vedeți automat dacă există update-uri pentru aplicații și câte. Clic pe Update all și ați rezolvat problema.

Vă recomand să faceți asta măcar o dată pe săptămână, dacă nu zilnic, și să vă intre în reflex, în mod special vizavi de browser, clientul de email și aplicațiile social media. Pentru că așa aveți mereu cele mai noi versiuni, iar treaba asta e importantă nu neapărat din punct de vedere al funcționalităților, dar mai ales din cel al securității.

Revenind la problema de securitate din Chrome pe Android, Google a spus că actualizarea repară vulnerabilitatea CVE-2022-2294 (descoperită de Avast) începând cu versiunea 103.0.5060.71 a Chrome, care din păcate este deja folosită în atacuri e internet.

Dacă vreți mai multe detalii despre CVE-2022-2294 vă pot spune că afectează WebRTC, prima soluție din browser de comunicare în timp real.

Și încă ceva … nu doar Chrome de Android este vulnerabil! Dacă folosiți Chrome pe macOS/Windows faceți bine și actualizați browser-ul și pe aceste platforme.

via mb

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep