HomeFeaturedFocusIntel resimte din plin deciziile proaste din ultima vreme: primele pierderi financiare...

Intel resimte din plin deciziile proaste din ultima vreme: primele pierderi financiare in ultimii 10 ani!

Intel dă de greu: primele pierderi (doar 500 milioane USD) din ultimii 10 ani sunt un semn că e nevoie de o schimbare masivă.
Intel dă de greu: primele pierderi (doar 500 milioane USD) din ultimii 10 ani sunt un semn că e nevoie de o schimbare masivă.

Uite că a venit și momentul în care Intel confirmă și oficial faptul că se află într-o situație dificilă (ca urmare a deciziilor proaste luate în ultimii ani) anunțând primele pierderi financiare din ultimii 10 ani: 500 de milioane. Cifra în sine nu e mare și sunt convins că a fost croșetată atent ca să nu sperie investitorii, însă e un semn că lucrurile nu merg în direcția bună.

Gândiți-vă că anul trecut Intel anunța un profit de peste peste 5 miliarde USD!

Putem aduce argumente că pandemia COVID-19 a mai ținut puțin Intel pe linia de plutire și a prelungit acest deznodământ după avântul luat de vânzările de laptop-uri din 2020 și prima parte din 2021, dar acum când lucrurile nu mai sunt atât de acute, cererea s-a diminuat (12% scădere în primul trimestru din 2022). Oamenii sunt mulțumiți cu ceea ce au, deci pe următorii 4-5 ani nu vom mai asista la creșteri semnificative, chiar dacă Microsoft va face tot posibilul să blocheze update-urile la Windows 11 pe motiv de incompatibilitate software.

În zona de servicii Intel nu a avut rezultatele scontate și nici în cea de GPU-uri. Ideea de a produce cip-uri pentru alții – Qualcomm, MediaTek – e încă în picioare și poate să fie un vector de creștere.

Doar că aici trebuie să ne uităm la ce este cel mai important: trendul migrării către platforma ARM dat de Apple cu M1 începe să se simtă: oamenii se uită la consum, la performanță și la bani. De ce să investești în soluții de generație veche (Intel) care nu numai că consumă multă energie dar se și încing și performanța lor începe să fie sub cea a soluțiilor pe ARM atât în zona de server-e cât și în cea de consumer.

De exemplu Qualcomm a anunțat că vânzările au crescut cu 59% până peste 6 miliarde USD!

Intel a ratat în mod constant oportunitatea de a intra în zona aceasta, deși a încercat. Sau mai bine spus a încercat de ochii lumii, că în realitate produsele au fost niște rate-uri.

Șeful Intel spune că lucrurile se vor redresa: creșterea prețurilor (că doar știm că procesoarele Intel nu erau deloc ieftine), ideea de a produce cip-uri pentru alții, ceva contracte cu companiile din SUA, că guvernul are grijă să îi ajute.

Numai că treaba asta s-ar putea să nu fie suficient.

via Toms

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep