HomeFeaturedFocusPacaleala cu telefonul Escobar e clara: omul din spatele afacerii a recunoscut...

Pacaleala cu telefonul Escobar e clara: omul din spatele afacerii a recunoscut ca a furat banii

Smartphone-urile pliabile scoase sub brandul Escobar erau de fapt o farsă, nu foarte bine creată, dar în care au căzut destul oameni.
Smartphone-urile pliabile scoase sub brandul Escobar erau de fapt o farsă, nu foarte bine creată, dar în care au căzut destul oameni.

Poate vă mai aduceți aminte ca prin 2020 au apărut niște materiale în care diverși influenceri povesteau despre un nou telefon pliabil, Escobar Fold 1 (urmat apoi de Escobar Fold 2) creat cu brandul Escobar. Nu ar trebui să vă mire că sunt persoane care vor să se asocieze cu criminali de toate felurile, așa că în mod cert acolo e o piață și unii o exploatează.

Unul dintre reviewer-ii care au primit la teste produsele Escobar a fost și Marques Brownlee, care la vremea respectivă a semnalat că de fapt Escobar Fold 1 e un Samsung Galaxy Fold 1, reîmpachetat. Acum am citit că după ce a făcut materialul video în care a povestit despre treaba asta, a primit vizita FBI și a lucrat cu ei, dându-le produsul și alte detalii aferente.

5 ani mai târziu (și în SUA anchetele nu merg chiar foarte repede), șeful companiei Escobar Inc. – Olof Kyros Gustafsson a mărturisit că de fapt tot proiectul a fost o schemă de înșelăciune în urma căreia a scos pe piață produse cu numele Escobar, a luat comenzi pentru ele, dar nu le-a livrat niciodată. Și ca să facă treaba mai credibilă, a creat și niște produse de testare Escobar Fold, pe care le-a trimis influencerilor.

Șmecheria cu Escobar Fold 1 nu era că vorbim despre un Samsung Galaxy Fold reîmpachetat ci că vorbim despre un telefon de 2400 USD, vândut la … 400 USD.

În campania asta cu Escobar au mai fost și alte produse … reîmpachetate. Escobar Flamethrower la 500 USD (ce era de fapt un Not-A-Flamethrower făcut de The Boring Company) și chiar un Escobar Gold 11 Pro Phone, ăsta fiind totuși prezentat ca un iPhone 11 Pro reparat și reîmpachetat.

După ce fraierii au pus botul și au plasat comenzi pentru produsele Escobar, Olof a fost ‘drăguț’ și le-a trimis un certificat de proprietate, o carte despre Escobar și alte materiale de marketing. Dar fără produs.

Când ăștia și-au dat seama că au fost înșelați și au cerut banii înapoi, Gustafsson a zis că nu e adevărat, că el le-a trimis produsul, întrebându-i dacă au certificatul de proprietate. O chestie care în teorie ar fi putut ține la unii mai creduli.

Toată povestea asta are și un sfârșit: băiatul ăsta, Gustafsson, a recunoscut că a conceput planul ăsta de înșelăciune și că a făcut niște bani, pe care nu i-a înapoiat. Vitejia lui o să îl coste vreo 20 de ani de pușcărie și 1.3 milioane USD pe care trebuie să îi plătească drept pagube.

via TV

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep