Despre noi

Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

Numele meu este Ionuț Bălan. Am lucrat 13 ani ca și redactor&tester  în cadrul revistei CHIP focusul  fiind pe zona de Windows & Windows Phone, Android. Am ajuns să testez și să dezvolt o pasiune puternică pentru gadget-uri despre care am ajuns să scriu mai des decât îmi propusesem. Prin MOBzine.ro îmi propun să creez un site de tehnologie unde voi vorbi împreună cu invitații și colaboratorii permanenți despre tehnologie așa cum e ea percepută de utilizatorul final și nu așa cum este ea transmisă de companii. Țintesc un dialog permanent pe aceste teme. Aici o să regăsiți articole despre subiectele pe care le cunosc și care îmi sunt dragi: Windows, Windows Phone, Linux, Mac OS plus smartphone-uri, tablete și orice alt gadget ce ar putea să îmi treacă prin mână. Începem dialogul cu site-ul www.mobzine.ro, continuăm cu Twitter (@balanionut) și direct pe email: ionut at mobzine .ro. Vă invit să îmi scrieți.

P.S: mobzine.RO e încă în continua dezvoltare. Am rugămintea ca în cazul în care veți detecta erori sau neconcordanțe să îmi dați de știre pe email. Le voi rezolva cât pot de repede.

Cristian Pop: nu o să insist cu partea de CV. Probabil că ne cunoaştem deja, dacă nu, sper să avem ocazia să o facem. Discuatiile cu Ionut au început cu destul de mult timp în urmă. Proiectul MOBzine.ro nici nu avea un nume, dar deja suna bine. Aşa că în momentul în care am considerat oportun să îl pornim, nu am ezitat nici o clipă. Cu atât mai mult cu cât pe Ionuţ îl cunosc din 1999 şi cu siguranţă ne leagă mai mult decât o relaţie profesională. Îi cunosc atât calităţile cât şi metehnele și ştiu că în momentul în care işi propune ceva, puţine lucruri îi stau în cale. Aşa că deja aveam un prim numitor comun. Şi cum de la vorbe la fapte ne place să scurtam distanţa, iată-ne porniţi la drum. Aş putea adăuga la capitolul motivaţie dorinţa puternică de a rămâne în contact cu oamenii cu care am colaborat de-a lungul acestor ani (pe vremea când lucram și eu la CHIP), oameni dragi mie (şi sper că sentimentul este reciproc), oameni alături de care am trăit şi am comentat evoluţia tumultoasă a industriei româneşti de IT&C din 1998 încoace, cu suişurile şi coborâşurile ei, cu CERF-uri şi chiar IFABO-uri (ţinute în Casa Poporului), cu boom-ul retail-ului şi explozia lanţurilor de magazine de specialitate dar şi cu perioadele mai puţin fericite, cu ascensiunea online-ului. Mă consider un tip norocos că am avut şansa să fiu părtaş la toate aceste momente din mijlocul oamenilor de IT din România. De asemenea, mă consider un tip sensibil şi nu aş fi putut face faţă unei astfel de despărţiri brutale de lumea IT. Proiectul MOBzine.ro  îmi oferă puntea de legătură cu toată această industrie şi cu oamenii care activează în ea. Este un proiect de suflet, făcut cu pasiune, şi sper ca acest lucru să se vadă.

PS. Pentru că îmi place să îmi argumentez afirmaţiile, promit ca în curând să puteți găsi pe contul de Facebook al Mobzine Romania câteva fotografii cu echipa mobzine.RO de acum 10 ani. Îmi puteți scrie pe cristi at mobzine ro.