HomeFeaturedFocusSamsung, exemplu de pace in razboiul patentelor

Samsung, exemplu de pace in razboiul patentelor

După ce mi-am făcut lectura de dimineață, cu toate noutățile zilei și ale weekend-ului ce a trecut în materie de IT&C (și nu numai), pot spune cu mâna pe inimă că astăzi, preferații mei sunt cei de la Samsung. Chiar dacă m-am arătat sceptic în ceea ce privește tentativa de pace cu Apple, în disputa patentelor, programată pentru luna viitoare, parcă liniștea nu mai pare așa de îndepărtată.

Și asta deoarece îi văd pe cei de la Samsung destul de preocupați de a liniști cât mai mult apele în acest mare vârtej al proprietății de patente, care mută practic interesul marilor companii de pe dezvoltarea de noi tehnologii, pe protejarea și folosirea lor ca armă împotriva concurenței.

De exemplu, au semnat un parteneriat cu Google, prin care își licențiază unul altuia patentele deținute, pe o perioadă de 10 ani. Lucru de lăudat pentru ambele părți, care le scapă de eventuale probleme și procese și le întărește parteneriatul și așa solid. Și Google arată o gândire pe termen lung, din toate punctele de vedere.

Pentru Samsung este însă doar un pas. Iată că o înțelegere asemănătoare a fost făcută și cu Ericsson, cu care Samsung se afla și în procese, tot din cauza patentelor. Și aici, lucrurile s-au calmat și cele două părți își pot folosi reciproc o serie de patente pentru o perioadă de la patru până la șapte ani. Semnele sunte destul de clare, Samsung a intrat în anul păcii, lucru benefic pentru industrie și care face din coreeni un exemplu de urmat pentru cât mai multe companii, chiar și din afara IT-ului.

via Reuters, Engadget

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep