HomeFeaturedFocusAtentie la chinezarii: tablete Android infectate se vand pe Amazon

Atentie la chinezarii: tablete Android infectate se vand pe Amazon

7-inch-quad-core-android-tablet-pc-Q88-pro-Allwinner-A33-android-4-4-8GB-camera

Dacă vă numărați printre cei ce consideră că nu merită să investească prea mult într-o tabletă (Android de preferință) și ați optat pentru o chinezărie de care doar voi și câțiva apropiați au auzit prin intermediul aliexpress sau alibaba, atunci citiți cu atenție cele ce urmează: mai multe tipuri de tablete Android vândute de Amazon vin cu troianul Cloudsota preinstalat.

Chestia asta nu se întâmplă doar de acum câteva zile ci de mai multă vreme, pe forumul XDA se pot găsi multe plângeri legate de de infecțiile cu Cloudsota. Problema cu troianul acesta este legată de faptul că permite accesul remote la tabletă și poate face o grămadă de task-uri fără acordul utilizatorului.

CM Security Lab a detectat că Cloudsota poate să instaleze adware și malware pe aparatele infecate și să dezinstaleze soluțiile de securitate fără ca utilizatorul să fie întrebat sau măcar să știe despre asta. Având și permisiuni de acces root, poate să vadă orice se întâmplă pe tabletă ba chiar poate să facă modificări în Android – în unele cazuri să schimbe animația standard de boot cu diferite reclame. La fel, schimbă și pagina de pornire a browser-ului și redirecționează căutările și rezultatele.

 

1447060517784646

 

În momentul de față aproape 17000 de astfel de aparate sunt infectate și funcționează online. Brandurile cele mai afectate sunt SoftWinners, Advance, Rockchip, Joinet, SW, WonderMedia, RDA, Freeman, WorryFree, MID-1013D, ELVISION, Killer. Sper că niciunul dintre voi nu deține vreun astfel de model de tabletă. Se pare că cele mai multe infecții sunt asociate tabletelor cu cipset Allwiner, peste 4000 de modele fiind infectate.

1447060526879782

Iar la nivel de răspândire, situația stă cam așa: Mexicul e cea mai afectată țară, urmează SUA, Turcia, Spania, RUsia, Ucraina, Columbia, China, UK și Germania. Nu văd România, ceea ce e foarte bine.

1447060554302827

Trist este că multe tablete infectate sunt încă la vânzare pe Amazon:

1447209095977196

În concluzie, gândiți-vă foarte bine atunci când cumpărați chinezării extrem de ieftine. Ele au prețurile respective dintr-un anumit motiv! În economia actuală nimeni nu joacă rolul de bun samaritean, toată lumea aleargă după câștig.

Cred că e indicat să știți foarte clar ce plătiți, cât plătiți și care e prețul adevărat pe care ajungeți să îl dați pe gadget-uri, dincolo de calitate și durata lor de viață!

via cmc

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep