HomeOpiniiHTC 8X: impresii după o primă utilizare

HTC 8X: impresii după o primă utilizare

HTC One X 2HTC One X 1

Săptămâna ce tocmai a trecut am avut ocazia să mă joc preț de câteva minute cu un sample de HTC 8X, modelul pe negru. E primul aparat cu Windows Phone 8 cu care am ocazia să mă întâlnesc, fără să fie vorba despre un ROM personalizat, forțat să fie instalat pe un Windows Phone actual. E și primul contact cu sistemul de operare Windows Phone 8 pe un aparat real.

HTC One X 5

După conferința de presă de lansare a lui HTC 8X și din pozele pe care le-am văzut până acum pe net îmi făcusem o altă impresie: în realitate, HTC 8X e mai subțire și mai ușor decât mă așteptam. Față de HTC One X are o formă mai alungită și se ține mai ușor în palmă. E plăcut să îl folosești, chiar și cu o singură mână. 130 de grame nu e mult.

HTC One X 4

Avem o carcasă cu aderență foarte bună și rezistență la murdărie/amprente. După cum vedeți în imaginea de mai sus, sigla beats e prezentă pe carcasă cu toate că în pachet nu se vor găsi căști beats ca în cazul unei serii limitate One X.

HTC One X 3HTC One X 6

Rotunjirea marginilor contribuie decisiv la precepția că ai de a face cu un produs foarte ușor și foarte subțire. 8X are o grosime de 10,12 mm, cu aproape 3 mm mai gros decât noul iPhone 5. Și cu toate astea, HTC 8X pare foarte subțire.

HTC One X 7HTC One X 8

Conectorul microUSB e în partea de jos, așa cum ar trebui să fie poziționat la toate smartphone-urile. Sus există doar butonul de pornire și jack-ul audio.HTC One X 9

Display-ul Super LCD2 de 341 ppi se vede binișor în soare puternic (vedeți primele două imagini, făcute la ora 14:00, când soarele strălucea cel mai puternic. 1280 x 720 pixeli e o rezoluție interesantă pentru un Windows Phone și cine e obișnuit cu actuala 480 x 800 va simți acut schimbarea.

Încă nu pot să spun dacă e în bine sau în rău. Tile-urile cele mici mi se par mult prea mici pe rezoluția lui 8X (1280 x 720). Cele mari îmi aduc aminte de cum arată Windows Phone pe HTC Titan sau Titan II.

În termeni de viteză, sample-ul cu care m-am jucat se mișca foarte bine. Îl compar cu Nokia Lumia 900 și cred că la nivel de utilizare performanța e similară – vă dați seama că în cele câteva minute în care l-am folosit nu am putut să îmi dau seama complet cum merge.

Aplicația pentru managementul camerei foto de 8 MP (f/2.0 și obiectiv de 28mm) pornește rapid via butonul hardware. Focalizarea se face practic instant (bine, în condițiile excelente de lumină pe care le-am avut) și pozele ies de foarte bună calitate (nu am avut voie să le descarc ca să vi le arăt).

După 15 minute de folosire, plusurile lui 8X vin de la:

+ formă

+ calitate display

+ greutate/design

 

Minusurile:

– prinderea display-ului în carcasă va ridica probleme în sensul că strânge praf la margini

– metalul butoanelor hardware va avea de suferit și probabil că se va decoji în folosire

 

Aștept cu interes să ajungă la mine primul produs din seria comercială și să mă joc cu el. Cum spuneam și cu altă ocazie, următorul meu Windows Phone va fi HTC 8X sau Nokia Lumia 920. Până acum 8X mi-a plăcut dar nu m-a dat pe spate. Decisivă va fi autonomia.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep