HomeMicrosoft YouthSpark: oportunități pentru 300 de milioane de tineri

Microsoft YouthSpark: oportunități pentru 300 de milioane de tineri

Microsoft a pornit o nouă inițiativă prin care dorește să ajute tinerii care doresc să se afirme în mediul amtreprenorial. Sub numele de YouthSpark, este lansată campania orientată către educație și antreprenoriat, program ce se va derula în următorii 3 ani și dorește să ofere oportunitati pentru 300 de milioane de tineri din 100 de tari.

Prin YouthSpark, Microsoft va dedica majoritatea sponsorizarilor organizatiilor nonprofit ce urmaresc implementarea de programe de dezvoltare a tinerilor din lumea intreaga. In plus, continuam sa punem in valoare programe si initiative Microsoft din zona educationala, e.g. Office 365 pentru Educatie, acces gratuit la tehnologie pentru studenti si profesori in scop educational, Imagine Cup sau Skype in educatie.

Romania a beneficiat deja suportul Microsoft într-o direcție similară, idei bune de proiecte fiind puse în aplicare ca uramre a colaborărilor cu organizații precum TechSoup, Education for Open Society sau Junior Achievement. Restart Romania si Restart in Educatie derulate în 2011-2012 au oferit tinerilor șansa de a schimba societatea si sistemul educational cu ajutorul tehnologiei;

În aprilie 2012, cu un grant de 100.000 de dolari acordat Junior Achievement, Education for Open Society si TechSoup, 4500 de tineri au primit suportul tehnologic și material pentru a-și dezvolta competențele digitiale.

Radu Motoc, Director Executiv, TechSoup Romania:„Impreuna cu Microsoft, mizam pe resurse ce sunt inca insuficient puse in valoare: spiritul civic, inteligenta tinerilor romani si capacitatea lor de a colabora pentru cauze comune. Initiative precum Restart Romania – relansata pe 19 septembrie 2012 – nu fac decat sa creeze contexte in care tinerii propun solutii la probleme punctuale din societatea romaneasca. Actorii schimbarii sunt tinerii, iar noi suntem bucurosi sa fim alaturi de ei.”

Alături de YouthSpark, Microsoft mai are în derulare și ImagineCup, o competiție adresată tuturor elevilor și studenților interesați de a se afirma în domeniul IT. Pentru aceștia, Microsoft oferă an de an premii consistente în bani (peste 300000 USD) și acces la tehnologie.

Mai multe detalii pot fi găsite pe blog-ul oficial Microsoft.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep