HomeWindowsSecuritateCând pozele personale de pe smartphone sunt accesate neautorizat

Când pozele personale de pe smartphone sunt accesate neautorizat

image

Că tot vă prezentam de dimineață aplicația Best Security: un angajat și-a dat în judecată șeful pentru că acesta s-a uitat în smartphone său și a descărcat pozele nud ale prietenei sale, fără să fi avut consimțământul. Situația s-a întâmplat în momentul în care Jonathan Bruns din Texas, angajat la Deepwater Corrosion Services din Houston a avut nevoie să își încarce smartphone-ul și i-a cerut șefului să îl lase să îl conecteze la un încărcător în biroul managerului. Dincolo de prostia evidentă a managerului (pentru care probabil că va plăti cu vârf și îndesat) cred că merită să privim situația ca pe o întâmplare din care putem să extragem câteva învățăminte.

Astfel de situații pot să apară în orice moment și de aia e bine ca să aveți luate minimele măsuri de siguranță. Indiferent dacă aveți sau nu poze/filme/materiale compromițătoare pe smartphone e bine să activați și să folosiți protecția prin parolă. Asta nu înseamnă că sunteți 100% feriți de probleme: chiar și cu parolă de acces, memoria internă de pe unele smartphone-uri poate fi accesată dacă acesta e conectat la un PC.

Recomandarea mea este să activați ori de câte ori puteți și criptarea memoriei interne. Așa știți sigur că fără un cod adecvat nimeni nu poate să citească informațiile pe care le aveți stocate acolo. Chiar și pozele nud ale prietenei/soției dacă vi se pare că ele trebuie să fie prezente mereu cu voi.

Totuși, mai bine abțineți-vă să le faceți, sau dacă le faceți, nu le puneți pe smartphone sau rețele de socializare.

via Forbes

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep