HomeFeaturedFocusIQube: românii selectați de Microsoft pentru un posibil grant de 3 milioane...

IQube: românii selectați de Microsoft pentru un posibil grant de 3 milioane USD

image

Componenții echipei IQube (Viktor, Otilia,Remus, Lucian), reprezentanta României la finala mondială din 2012 a competiției Imagine Cup au fost selectați de către Microsoft pentru un posibil grant de 3 milioane USD.

E al doilea an în care Microsoft pune în aplicare granturile Imagine Cup, un program în care oferă 3 milioane de dolari în software, echipament hardware, training, tehnologie. Granturile fac parte din programul YouthSpark și anul trecut, studenți din Croația, Ecuador, Iordania și SUA au primit primit granturi și finanțare pentru a-și putea aduce pe piață proiectele participante și finaliste la Imagine Cup.

Revenind, în lista celor 13 echipe anunțată în seara asta se află și românii noștri de la IQube. Un proiect început din curiozitate și distracție e pe cale să le aducă mulți bani. Au ajuns aici pentru că proiectul lui – Live X (o combinație de hardware și software ce permite crearea de jocuri interactive pentru copii preșcolari) a primit note bune la impact, viabilitate, calitatea echipei, motivație, descrierea soluției. Cel (cei) ce va (vor) câștiga grantul va(vor) fi anunțat(i ) în luna decembrie la Social Innovation Summit din the Silicon Valley.

Ar fi chiar frumos să vedem că ideea cuburilor poate prinde viață și jocurile se vor găsi în rafturile magazinelor din România și din lume.

image

via imaginecup

Puteți vedea mai jos un material video pe care l-am făcut cu echipa iQube la finala mondială de la Sydney, 2012.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep