HomeTips & TricksJailbreak pentru Kindle Paperwhite

Jailbreak pentru Kindle Paperwhite

image

În cazul în care aveți un Kindle Paperwhite sau vreți să vă cumpărați unul în perioada imediat următoare atunci în mod cert o să vă placă ce am să vă spun: s-a descoperit un exploit prin care să se poată desface protecția pusă de Amazon pe ereader. Există deja un jailbreak pentru el, similar cu cel găsit pentru Kindle Touch și nu e deloc greu de aplicat: se încarcă un fișier pe ereader și apoi aparatul e repornit. De aici magia se întâmplă automat. Cu un Kindle Paperwhite ”deblocat” puteți face multe lucruri ce altfel sunt interzise de Amazon prin sistemul de operare proprietar. De exemplu să consultați starea vremii sau să legați ereader-ul la un Raspberry PI.

Mai e ceva: ca în orice operație de Jailbreak, tot ceea ce faceți se întâmplă pe propria voastră răspundere. Oricât de finisat ar fi procesul, erori tot pot să apară și în urma lor să vă alegeți cu un produs inoperabil.

Dacă vă simțiți în stare să duceți la capăt jailbreak-ul atunci urmați instrucțiunile de aici.

Baftă!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

  1. Să înțeleg că cu jailbreak-ul ăsta se pot citi pe Kindle fișiere epub cu DRM? Ăsta e cam singurul caz care nu e acoperit de sistemul de operare + diverse software-uri gratis.
    Mai interesant ar fi de știut când o să fie disponibil în România…

  2. Totuși, un pic inutil; dacă mi-aș lua Paperwhite (și vreau să-mi iau) îmi iau exclusiv pentru funcția de e-reader; și funcția respectivă e implementată excelent, nu am nevoie să o stric cu un jailbreak.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep