HomeFeaturedFocusTableta iPad mini prezentată oficial de Apple. Concurent direct pentru Nexus 7

Tableta iPad mini prezentată oficial de Apple. Concurent direct pentru Nexus 7

image

Toate informațiile scăpate deja pe net despre lansarea Apple de pe 23 octombrie s-au confirmat. Avem un MacBook Pro de 13 inci cu Retina Display, avem un iPad mini și alte noutăți aduse seriei de produse Apple din 2012.

Noul iPad mini e poziționat direct ca și concurent pentru tableta Google Nexus 7 (am scris despre ea aici). E puțin mai mare decât Nexus 7, având o diagonală a ecranului de 7,9 inci, cu o rezoluție de 1024 x 768 pixeli pe ecran LED backlit IPS. Vine cu procesor dual-core A5, cameră frontală FaceTime HD și de 5 MP secundară. Și după cum s-a spus în prezentare, nu e doar o versiune mai mică de iPad, e un produs complet nou.

Faptul că s-a păstrat aceiași rezoluție ca pe iPad 2 e o mișcare inteligentă din partea Apple: aplicațiile nu trebuie rescrise pentru o rezoluție mai mică. Și mai e ceva: iPad mini vine ca și concurent direct pentru Nexus 7 și vizează preponderent zona educațională.

Și ca să vă convingeți de asta, Apple a pus pe site un tabel complet care să ajute la comparații pentru cei interesați.

image

Revenind, Apple iPad mini are o grosime de doar 7,2 mm (cu 23% procente mai subțire decât a patra generație de iPad – mai știți să numărați?). Adică aproape la fel de gros ca și un creion … în era digitală, Apple compară iPad mini cu un creion, nu găsiți asta ca fiind ironic?

ipad mini 3

Greutatea lui iPad mini e de 308,44 grame, cu tot cu baterie – ansamblu ce ar trebui să ofere o autonomie de 10 ore. Restul accesoriilor sunt ”normale”: cablu Lightning, Smart Cover. Prețurile încep de la 329 USD pentru 16 GB, 429 USD pentru modelul cu 32 B și 529 USD pentru cel de 64 GB. În comparație, Nexus 7 începe la 299 USD.

Comenzile încep de vineri, 26 octombrie.

Mai jos vedeți un film de prezentare pentru noul iPad mini:

Și un prim hands on via TheVerge:

Câteva poze cu iPad mini: [nggallery id=10]

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep