HomeFeaturedFocusV-ați gîndit la asta: cui rămân valorile virtuale după ce voi muriți?

V-ați gîndit la asta: cui rămân valorile virtuale după ce voi muriți?

image

Văd că s-a început să se discute tot mai intens despre cine e proprietarul de drept al bunurilor virtuale ce aparțin unei anumite persoane, după ce ea moare. Cine îi ia monedele virtuale din jocuri, creditul din AppStore, pozele din Facebook, filmele de pe YouTube sau operele de pe blog? Contul de Twitter?

Noi suntem în coada lumii. Nu are rost să discutăm ce se întâmplă la noi. Mai bine aruncăm un ochi prin internet, că tot e gratuit și la o aruncătură de băț, să vedem ce găsim acolo. Via cnet am aflat de Jason Mazzone care a scris o lucrare “Facebook’s Afterlife” în care discută situația similară în care o bancă e obligată să dea urmașilor toată averea unei persoane decedate. În zona virtuală, nu există încă nicio lege (cu referire la SUA) care să specifice ce se întâmplă cu bunurile pe care le posedăm virtual și asta lasă puterea în mâinile celor ce oferă serviciile pe care le folosim. Și ei fac orice cu ele, mai puțin ceea ce am vrea noi să facă – adică să le restituie moștenitorilor sau să le distrugă.

Gândiți-vă simplu: cineva a făcut o avere pe YouTube cu niște filme deosebit de interesante/haioase. Ele au vizualizări în continuare și Google plătește reclama afișată. Cui? Că respectivul nu mai este …

Circula la un moment dat un banc pe net:

Bunica este pe patul de moarte.Ea isi cheama nepotul si ii spune:
-Nepotelule,iti dau ca mostenire vila mea,herghelia de cai,vitele,toata ferma cu toate animalele iar in plus toate cele 22 de milioane de EURO vor fi numai ai tai.
-WOW,bunico!Unde este ferma asta de care-mi zici?
-Pe Farmville!

Râdem, glumim însă lucrurile merg rapid în direcția asta: tot mai multe valori pe care le acumulăm se duc în zona virtuală, care nu are deocamdată legi care să le protejeze așa cum ar trebui.

Poate că ar trebui să începem să facem ceva în direcția asta.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. @Zsolt
    Urmeaza. De ce crezi ca apar si se extind hack-urile pe monede/bunuri virtuale? Ca aduc bani. Si cand e vorba de bani, atunci apar si legi care sa reglementeze asta.
    Eu vreau a vad cand incepem sa platim taxe pentru veniturile obtinute asa :D.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep