HomeFeaturedFocus7 sfaturi pentru folosirea OneNote

7 sfaturi pentru folosirea OneNote

image

OneNote este aplicația dată de Microsoft în pachetul Office pentru ușurarea modului în care luăm notițe pe PC sau smartphone/tabletă. Ideea e faină, implementarea putea să fie și mai bună – cred că din cauza asta nici nu a prins la public așa cum se spera.

Eu am ajuns să o folosesc mai des din momentul în care am trecut pe Windows Phone – de pe smartphone îmi e mai simplu să pornesc aplicația, să creez o foaie de notițe, să pun în ea ce mă interesează pentru ca apoi datele să fie salvate în cloud și eu să le pot recupera rapid pe laptop. Versiunea din pachetul Office 2013 e și mai interesantă pentru că aduce câteva shortcut-uri în format METRO, mai rapid de accesat.

De ce consider interesantă ideea?

1. Aplicația este preinstalată pe Windows Phone. Și direct de pe ecranul principal se poate lansa.

2. În foaia pe care se iau notițele se inserează aproape instant poze și audio, preluate direct de pe smartphone: imaginați-vă că sunteți la ședință/curs și e nevoie să înregistrați ceva. Porniți aparatul și înregistrați via OneNote elemente audio, video și poze.

3. Când vă apucă cheful de scris, începeți să desenați în aceiași foaie în care ați inserat elementele multimedia prezentate mai sus.

4. Salvare automată în cloud: via SkyDrive fișierele OneNote sunt salvate automat în cloud pentru ca apoi să poată fi regăsite pe laptop, PC, tabletă sau partajare cu cei interesați. Nu trebuie decât să mă conectez la PC/tabletă cu același Live ID pe care îl am și pe telefon și am disponibile unificat toate notițele OneNote.

5. Datele introduse în fișierele OneNote sunt indexate și ca urmare pot fi regăsite rapid în urma unei căutări generice. Funcționează foarte bine pe PC/laptop/tabletă.

6. Accesibilitate și de pe alte platforme: via Office Web Apps se pot accesa/modifica/partaja notițele luate în OneNote, indiferent de platforma folosită. E necesar doar un browser compatibil HTML 5.

7. Se integrează cu celelalte aplicații Office. Am folosit Evernote pentru că are modul pentru iOS, Android și Windows Phone. Arată bine, e interesantă și are o interfață mai intuitivă decât OneNote-ul de la Microsoft. Cu toate astea, când vine vorba de integrare – da, în principiu iei notițele alea pentru că vrei să faci ceva cu ele, să le folosești în alte documente – are minusuri. Și atunci e mai ok OneNote.

 

Voi ați auzit până acum de OneNote? Îl folosiți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep