HomeWindowsSecuritateDupă Play Store malware ajunge și Chrome Web Store

După Play Store malware ajunge și Chrome Web Store

image

Google nu prea își face cum trebuie politicile de securitate asociate produselor pe care le promovează. Browser-ul Chrome în sine e considerat în momentul de față unul dintre cele mai sigure (dacă nu chiar cel mai sigur) și cu toate astea reputația poate să îi fie afectată pentru că în biblioteca de extensii – Chrome Web Store s-a strecurat un modul malware.

Atenție la cum folosiți o aplicație pentru Google Chrome ce promite că va schimba culoarea contului de Facebook! În loc să facă asta, va captura datele de autentificare ale autorului și îi generează zeci de blog-uri pe platforma Blogger.com folosindu-se de adresa GMAIL a victimei. Informația vine de la BitDefender ce a detectat deja un număr de peste 38000 de infecții.

 

’’Atacatorii au dat o nouă față escrocheriei ce promitea să schimbe culoarea paginii de Facebook și urmărea să atragă utilizatorii pe site-uri periculoase, pentru a le fura datele de autentificare sau alte informații personale. Prin crearea a zeci de bloguri atașate aceluiași cont, escrocheria se răspândește rapid printre prietenii de Facebook ai victimei’’, spune Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist.

 

Și România se numără printre zonele în care malware-ul de față și-a făcut de cap. Pe lângă crearea de bloguri, malware-ul mai poate să afișeze și mesaje pe wall-ul victimei în speranța că prietenii acesteia vor dac click pe link-ul infectat și vor putea fi păcăliți.

Așa că, atenție mare la mesajele pe care dați clic. Indiferent de unde vin ele. Sfatul meu: ignorați orice cerere dubioasă de la oricine ar veni ea. Și nu intrați aiurea pe pagini dubioase.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep