HomeFeaturedFocusLive Tile-urile Microsoft, subiect pentru un nou proces

Live Tile-urile Microsoft, subiect pentru un nou proces

image

SurfCast a pornit un proces împotriva Microsoft în Maine pe motiv că îi sunt încălcate patru patente ce privesc Windows Phone 7, 7.5 și 8.

SurfCast vrea daune morale și deocamdată lasă Microsoft să vândă aparatele și sistemul de operare Windows Phone. În condițiile în care Microsoft are și ea două patente legate de Live Tile-uri, similare cu cele deținute de SurfCast.

Plângerea SurfCast se poate consulta online de către cei interesați. Deocamdată nu sunt oferite mai multe date și de asta procesul pare interesant.

Dacă se adeverește că SurfCast are dreptate, atunci Microsoft va primi o mare lovitură de imagine: exact elementul fanion din noua strategie pe mobil și desktop e de fapt un element care nu le aparține?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

9 COMENTARII

  1. Nici eu nu primesc mailurile, dar nu mai conteaza… ma delectez urmarindu-va… si merita. E clar ca unul e usor pro Windows, alalat nu, dar amandoi incercati sa pareti impartiali 🙂 Oricum bagati tot asa, ca mai invata si altii uitandu-se la voi. Stima!

  2. @Ioane huuooooaaa…te-ai uitat mai sus la primul meu post? Ce-ti mai place sa te repezi la beregata… Daca te uiti la primul meu post…o sa vezi o chestie recenta de Apple vs Samsung, unde apple a castigat in state dreptul de a face tablete dreptunchiulare (mare invetie a tehnologiei moderne: unghiul drept)…iar samsung nu. Oare sa fie de la patul ca totusi apple ii americana iar samsung nu?
    Dupa mintea mea as schimba putin politica de patente:
    a) Nu poti cumpara patent…doar dreptul de a utiliza un patent
    b) Daca se vinde firma/moare oleaca detinatorul etc…patentul devine public
    c) Patentul ii valabil atat timp cat ai produsul pe piata ce a lansat patentul.
    P.S. Si totusi…sa nu ne luam de Apple, chiar daca nu-mi place compania si politica lor de rahat…macar aia au ceva inovatii proprii…nu sunt doar niste bisnitari de patente. Iar cantitatea de patente facute publice de IBM depaseste cu mult cantitatea de buguri din produsele microsoft (care apropos…ma gandeam ca ii mai rentabil pentru microsoft sa vanda bugurile…ar castiga mai multi bani…dar acum imi dau seama ca de fapt asta si fac)

    P.S.2 Vezi ca eu tot nu primesc mail-uri, si m-am uitat in loguri…nici macar tentative respinse nu gasesc.

  3. @bolovan
    NU. Aero a fost prezentat in 2003, la PDC, cand Microsoft a facut public conceptul Windows Longhorn. Stiu pentru ca eram acolo :).

    Si Apple e un sfant, care nu are niciun patent. Si IBM traieste excelent tot din cauza ca nu sunt patente?

  4. @Ionut din cate tin eu minte (si eu ma pot insela)…aero a fost anuntat cam in perioada in care compiz a fost lansat (undeva prin 2005-2006),
    any way…Aero pare o caricatura proasta pe langa compiz/beryl
    Nu spune ca treaba cu patentele ii o tampenie majora. Una dintre parghiile principale ale microsoftul prin care-s santajeaza partenerii sunt patentele. Incearca sa-ti inchipui o lume in brusc microsoft nu mai poate santaja…cam in cate zile crezi ca dispare?

  5. @bolovan
    Dupa mine treaba asta cu patentele e tampenie majora. Ceva care tine industria in loc.

    Vezi ca era Beryl. Si nu cred ca au incercat sa copieze dupa aia. S-ar putea sa ma incesl, insa atunci cand Longhorn era pe teava (2003), Beryl inca nici nu exista.

  6. @Ioane…Hai sa-ti mai explic ceva…unde-i avantajul celor de la microsoft…ii putin cam mult sa le spui inventie. Problema ii alta, sistemul de patente din state ii putin cam…dubas…asta ca sa fim draguti. Vezi procesul Apple vs Samsung (unde culmea…apple a si castigat…cum ca doar ei au dreptul sa faca tablete patrate).
    Mai mult, daca ne uitam la patent…patentul ii destul de general si se poate aplica la diverse tehnologii vechi gen icoane cu update in timp real, butoane cu update, inclusiv beril avea ceva efecte ce puteau incalca patentul respectiv (beril/compiz ii o aplicatie ce genera o serie de efecte, aplicatie dupa care au incercat astia de la microsoft sa copieze efectele…si tot ce au reusit ii sa faca un mare consumator de resurse)

    P.S. Daca asta-i cel mai fain lucru de la ei din ultimii ani…iti dai seama cum ii restul…

  7. @bolovan
    Sa vedem prima data ce zice justitia. Clar au bani sa rezolve problema, da acum se lauda ca Live Tile-urile sunt inventia lor. Cel mai fain lucru din ultimii ani – asta dupa ce acum 6 ani promovau interfata Aero :).

  8. @Ioane…de ce sa primeasca o lovitura de imagine? Stai linistit. Au facut altele si mai urate si n-au patit nimic. Plus, sa nu uitam, microsoft-ul in toata istoria lui nu a fost altceva decat un integrator de patente (el nu a avut pana acum un produs propriu…cam toate sunt cumparate). Mai mult, au suficienti bani incat sa rezolve problema fara sa apara in public prea multe detalii.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep