HomeOpiniiSteven Sinofsky, şeful Windows pleacă de la Microsoft!

Steven Sinofsky, şeful Windows pleacă de la Microsoft!

La nici o luna de la lansarea oficială a noi versiuni de Windows, Steven Sinofsky, cel ce a fost până acum şeful diviziei Windows din Microsoft, a anunţat că pleacă. Sinofsky a făcut parte din echipa Microsoft mai bine de 23 de ani, în ultimii 5 fiind responsabil de revenirea platformei Microsoft Office, a Windows 7 şi Windows 8. Locul său ca şi şef al diviziei Windows va fi preluat de Julie Larson-Green.

Sinfosky este recunoscut de toţi ca o persoană cu opinii ferme, pentru care respectarea angajamentelor de timp era prioritatea absolută – Sinofsky este cel ce a readus predictibilitatea în lansările Windows şi Office pentru Microsoft. Pleacarea sa mai mult sau mai puţin precipitată poate să ascundă de fapt o despărţire unilaterală, mulţi comentatori criticând modul autoritar prin care Sinofsky a condus diviziile Windows şi Office.

Pe site-ul winsupersite apare scrisoarea pe care Sinofsky a trimis-o colegilor din echipa Windows. Decizia de a pleca este una personală şi se datorează dorinţei de a porni în explorarea unor noi oportunităţi înarmat cu experienţa de peste 23 de ani din Microsoft.

Unii comentează şi că lansarea de Windows 8 şi Surface nu a fost la nivelul aşteptărilor şi poate din cauza asta Sinofsky a fost înlăturat.

Poate că da.

L-am cunoscut pe Steve Sinfosky la PDC şi mai apoi la BUILD şi i-am apreciat modul direct în care putea să comunice ceea ce era important. Personal cred că plecarea lui este o pierdere pentru Microsoft. Totodată, în timpuri ca acestea, când schimbarea e cuvântul zilei, poate că Microsoft are nevoie de altă personalitate, cu o altă viziune.

UPDATE: alte comentarii (vezi slashgear) aduc un scenariu si mai interesant: Sinofsky a plecat pentru că vroia poziţia de CEO, deţinută acum de Steve Ballmer. Cum managementul Microsoft nu i-a dat curs cererii, şi-a dat demisia.

Mi se pare o ipoteză cel puţin interesantă.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Faptul ca le pleaca un frontman, un om care iesea in fata de multe ori, in momentele acestea mai putin fericite pentru ei de acum, are un impact negativ, mai ales la nivel de imagine.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep