HomeFeaturedFocusWOWZAPP 2012 la final: aplicațiile câștigătoare

WOWZAPP 2012 la final: aplicațiile câștigătoare

image

Weekendul trecut s-a desfășurat în București și în alte orașe mari din lume un hackathon de Windows 8 prin care Microsoft și-a propus să aducă în atenția dezvoltatorilor oportunitățile pe care le oferă noua platformă Windows 8.

Cu toate că nu am ajuns pe acolo, am înțeles că evenimentul de la București a fost bine primit de către comunitatea de dezvoltatori, interesul fiind foarte mare – pe parcursul celor 2 zile de concurs numărul de partipanți trecând de 150.

Ce a însemnat WOWZAPP? În 48 de ore, participanții trebuiau să realizeze/finiseze o aplicație de Windows 8 pe care apoi să o prezinte juriului.

image

La nivel mondial, WOWZAPP a reunit peste 15000 de dezvoltatori. Premiile oferite de Microsoft au fost interesante și poate că și din cauza asta tinerii au fost atrași în concurs.

Câștigătprii Wowzapp 2012 de la București sunt:

 

o Help Finder – o aplicatie de tip in-app community in care userii pot decide sa ajute sau sa ceara ajutor. Ei pot avea profil, pot selecta tipul problemei si zona din tara unde este nevoie de ajutor. Echipa vrea sa urce in Windows Store aplicatia in maxim 2 saptamani si doreste sa initieze un network de asociatii si institutii care sa participe la rezolvarea problemelor.

 

o Romanian Roads – aplicatia care arata starea actuala a drumurilor din Romania, drumuri blocate, circulatie ingreunata, etc. pe baza de agregare si afisare specifica. Developer-ul Timotei Dolean vrea sa lanseze versiunea 1.0 in maxim 2 saptamani in Windows Store si sa inceapa sa lucreze la urmatoarea versiune care va avea, in primul rand, integrare cu Bing Maps.

 

o What’s Next – aplicatia care iti urmareste preferintele in materie de seriale, filme, muzica sau jocuri si iti genereaza notificari si sugestii despre ce urmeaza in toate aceste domenii, customizat pentru fiecare user. Echipa de developeri a realizat in cadrul hackathon-ului integrari de la zero cu API-uri prin care obtin informatii despre trend-urile in cinematografie, industria muzicala si lumea gaming-ului si pana la finalul anului isi propune sa lanseze aplicatia in Windows Store.

Romanian Roads este o aplicație prezentă deja în Windows Phone Marketplace cu care m-am jucat și eu puțin. E interesantă și vine să ofere o alternativă la un sistem clasic TMC. Pe celelalte încă nu le-am văzut.

Cum am spus și cu alte ocazii, aplaud astfel de evenimente. România are nevoie de concursuri de acest gen pentru că dezvoltatorii merită să intre în contact, să schimbe idei și eventual să colaboreze. Doar așa putem crește piața de soluții localizate, indiferent de platforma pe care sunt ele făcute.

Și în direcția asta, vă reamintesc că pe 22 noiembrie la bucurești va avea loc NetCamp 2012 și unul din panel-uri e dedicat zonei de aplicații mobile. Sunt acolo, și voi vorbi despre lucrurile astea. Sper să vă (re)întâlnesc pe mulți.

Dacă vă interesează mai multe poze de la evenimentul WOWZAPP 2012 de la București, ele se pot consulta aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep