HomeFeaturedFocus3DMark 2013, un singur benchmark, mai multe platforme

3DMark 2013, un singur benchmark, mai multe platforme

image

Futuremark a lansat un mic material video în care prezintă Fire Strike, unul din benchmark-urile din viitoarea suită 3DMark, centrat pe DirectX 11. Materialul video a fost înregistrat în urma unei randări la calitate maximă, pe o rezoluție de 2560 x 1440 pixeli.

Cuprinde tessellation, dynamic particle illumination și shadowing, simulare fumului etc.

Următoarea versiune 3DMark ar trebui să iasă până la sfârșitul anului. După cum spun cei de la Futuremark,

”Cu noul 3DMark se vor putea compara scoruri cu Android și iOS”

Adică a fi posibilă o comparație crossplatform pe aparatele mobile (tablete și smartphone-uri). Ice Storm este benchmark-ul ce va face asta, având două teste: GPU și CPU. Pe Android și iOS, Ice Storm va folosi OpenGL ES 2.0.image

În urmă cu ceva ani 3DMark era instrumentul de bază prin care se făceau departajările între PC-uri, apreciat de un public foarte lar. Acum, 3DMark e doar un benchmark printre multe altele ce nu mai stârnește decât vagi amintiri în rândul entuziaștilor.

De ce? Pentru că prea puțini mai aleg sistemele (notebook-urile) folosind drept criteriu de departajare performanța grafică sau procesorul. Cred că deja e evidentă migrarea către alte puncte de interes: design, autonomie, greutate, calitate materiale etc. La extrem, mai toate notebook-urile fac același lucru în termeni de performanță și diferențele dintre ele sunt atât de mici pentru utilizatorul obișnuit încât tind să nu mai conteze.

Sau e doar părerea mea?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep