HomeFeaturedFocusAtenție, Microsoft Security Essentials nu detectează multe atacuri 0 day

Atenție, Microsoft Security Essentials nu detectează multe atacuri 0 day

image

Conform testelor laboratorului german independent AV-Test, pe lunile septembrie și octombrie 2012, performanța suitei de securitate Security Essentials dată de Microsoft gratuit pe Windows 7 (și botezată Defender în Windows 8) lasă de dorit. Atacurile 0 day, ce includ viruși, viermi și troieni sunt mai ușor de aplicat pe sistemele protejate cu Security Essentials pentru că nivelul de eficiență a scăzut de la 69% la 64%, fapt pentru care suita a picat testele AV-Test. Media de eficiență pe produsele tradiționale din domeniul securității este la 89%.

Versiunile 4.0 și 4.1 pentru Security Essentials, folosite pe Windows 7 x32 au primit un scor de doar 1,5 din 6 în urma testelor AV-Test. Din cele 24 de soluții testate în septembrie și octombrie, doar suita Microsoft nu a reușit să obțină o notă de trecere.

Dacă acum vă bazați exclusiv pe produsul gratuit oferit de Microsoft sub numele de Security Essentials poate că ar fi bine să dați o scanare cu un produs mai de încredere – recomand ca de obicei Kaspersky sau BitDefender. Numai să vedeți cum stați, până mai repară Microsoft din probleme.

via IW

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

11 COMENTARII

  1. @bolovan
    Pai TU ai citit ce am zis? LINUX, folosesc doar cei ce au renuntat la celelalte platforme populare. De asta popularitatea sistemului de operare Linux e asa de mare.

    credeam ca s-a rezolvat trimiterea de email-uri. ca eu primesc. mai verific.

  2. @Ioane.
    A) Android = LINUX
    B) Mult mai multi folosesc linux decat Windows (prin simplul fapt ca Linux-ul ruleaza pe mai multe platforme…Windows doar pe doua)
    C) Lasa…
    D) Vezi ce faci cu notificarile pe mail…je tot nu primeste (noroc am un buton pentru refresh pe mai multe ferestre…)

  3. @Ioane ai dreptate…mai ales ca Windows-ul Mac-ul, iOS si androidul au cota mare de piata fata de linux.
    Tu ai citit ce ai scris?
    Android = Linux (ii o distriutie de linux…)
    Mai mult, Linux-ul ii majoritar pe piata (inclusiv tu folosesti minim doua tipuri de distributii linux: pe TV si pe Telefon)
    Rau ii cand multi vorbesc…

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep