HomeFeaturedFocusDownload-urile din Windows Phone Marketplace s-au dublat

Download-urile din Windows Phone Marketplace s-au dublat

image

La fel și veniturile dezvoltatorilor pe Windows Phone. Todd Brix, Senior Director, Windows Phone Apps a anunțat via Twitter că dezvoltatorii de pe Windows Phone au putut observa o dublare a sumelor câștigate în ultima perioadă.

Informația e vagă: veniturile s-au dublat. De la cât la cât? Că dacă au crescut de la 1 USD la 2 USD, creșterea e nesemnificativă. În momentul lansării WIndows Phone 8 numărul de aplicații din Windows Phone Marketplace era undeva la 100000.

La vremea respectivă majoritatea aplicațiilor comerciale era aproape de 0,99 USD (61,7%, via allaboutwindowsphone)

image

Ori la un preț de 1 USD, din care Microsoft reține 30%, sume considerabile se pot obține doar pentru un număr mare de instalări. Luată în calcul și o cotă de piață de 3,5% pe care Microsoft o are acum pe Windows Phone poate să creioneze mai clar imaginea: da, s-a dublat venitul obținut de dezvoltatori.Dacă sumele propriuzise sunt încă destul de mici se întrevede totuși un viitor mai ”bănos” pe măsură ce platforma se va mai dezvolta și va mai câștiga (dacă?) din cota de piață.

via forbes

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

12 COMENTARII

  1. @bolovan
    Nu am socotit niciun angajat Microsoft sau persoana care are legatura directa cu Microsoft ca si companie. E vorba despre oameni cu care relationez. Sotia are iPhone (cineva trebuie sa foloseasca si produse Apple ca sa pot scrie despre ele).

  2. @Ioane cine? Reprezentantul Microsoft, Colaboratorul microsoft care-ti furnizeaza telefoanele pt teste, nevasta care a primit cadou de la tine? Si mai cine?
    Eu nu stiu pe nimeni cu Windows Phone. Sunt cel putin 15 smartphone-uri in firma…si toate-s cu android.
    Am intrebat si pe altii ce lucreaza la firme mari:
    Unii au aproape exclusiv iPhone, altii mixt iPhone cu android (samsung galaxy S1, S2 si ceva LG-uri). iar la noi…exclusiv Android.
    Nimeni nu are Windows Phone (

  3. @Ioane sunt deacord cu tine. Dar eu am o intrebare: care celorlalti? s-au dublat numarul de utilizatori de windows phone (adica mai exista unul in RO ce si-a cumparat un telefon cu Windows…si asteapta pachul pentru suport GSM)

  4. Ah…am inteles…pai atunci chiar de mai multe ori a crescut numarulnde downloaduri.
    Ce bine ii sa ai timp sa testezi aplicatii. Eu n-am mai instalat de vo saptamana nici o aplicatie. Mai mult…am vo doua instalate de vo doua saptamani…nici acum n-am apucat sa ma uit la ele

  5. @ioane indiferent cat blamezi apple…ei macar au ceva inovatii la bord. Cam cate are microsoft in 20000 de ani…atata au ei intr-o zi. Nu le iau partea. Ba din contra…imi displace apple in toate formele ei din puncy de vedere al politicii…de asta nici n-am sa cumpar veci produsele lor…si am sa consider caderea lor un lucru bun. Dar totusi…sa nu-i asemanam cu microsoftul…care mai are milenii de lucru pana sa urce la un nivel minim detrstabil

  6. @TheTrooper
    In continuare predictiile IDC spun ca in 2016 Microsoft o sa conteze pe piata Windows Phone. Poate ca o sa fie asa, dar deocamdata nu se vede un salt spectaculos in vanzari.

    @bolovan
    Si Apple este marea companie care sustine inovatia?

  7. Eu sincer sper ca nu. Motivul ii relativ simplu: avem deja apple care inabues inovatia prin patente idioate. Mai si microsoft…care ii si cel mai mare bisnitar de patente…sa dispara cu totul inovatia. Sa nu uitam, ca sa faci un smartphone ai nevoie de aprox 250.000 patente. Acum incearca sa-ti inchipui un microsoft cu o cota de piata de 30%. Tu aibsnzatia ca multi producatori or sa-si mai permita sa cumpere patentulbde la microsoft pentru click? Cand ei or sa vanda patentul cu 1000 usd pe click? Tu cumbcrezi ca microsoft a ajuns mare pe piata? Inovatie? N-are. Ci s-a folosit de monopol ca sa cumpere patentr sau sa ingroape potentiala concurenta

  8. Chiar daca s-au dublat de la 1 la 2, trendul este crescator. Eu sper sa castige si cota de piata, ca sa existe mai mult de doi jucatori in zona asta!

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep