HomeFeaturedFocusPiața de aparate smart: Samsung vinde cel mai mult, Apple ia cei...

Piața de aparate smart: Samsung vinde cel mai mult, Apple ia cei mai mulți bani

image

Cine e cel mai tare: Apple sau Samsung? Veșnica bătălie dintre alb și negru, AMD vs Intel, ATI vs NVIDIA, Chuck Norris vs Van Damme și așa mai departe are o reprezentare interesantă în zona de smartphone-uri.

În bătălia Apple vs Samsung, cine câștigă? Piața dispozitivelor smart a crescut în Q3 2012 cu 27,1% conform statisticilor IDC. PC-uri, tablete, smartphone-uri și alte câteva aparate ce pot să face parte din zona smart connected device au totalizat o piață de 303,6 milioane de unități în Q3 2012, adică peste 140,4 miliarde USD.

De aici Samsung are 21,8% din cota de șiață în timp ce Apple e pe locul doi. În termeni de bani încasați, Apple trece în fața Samsung cu 34,1 miliarde USD în Q3 2012.

Vă las pe voi să decideți cine are o poziție mai bună după cum vă simțiti mai confortabil să interpretați rezultatele. Din punctul meu de vedere Apple știe să facă bani și chiar dacă are o cotă de piață mai mică (totuși realizată cu mai puține produse decât Samsung), are un profit mult mai mare – puneți în balanță că Apple mai ia bani și după vânzarea propriuzisă prin serviciile App Store în timp ce în cazul Samsung (pe Android cel mai probabil) încasările de după vânzare aproape că nu mai există.

Trendul crescător pe piața de connected devices se va menține. 2,1 miliarde de unități vândute în 2016 și o valoare de peste 796,7 miliarde USD se va înregistra în 2016. Conform IDC.

Apropo de asta, la un moment dat IDC spunea și că de prin 2014 și Windows Phone va conta. Oare își mai mențin prognoza?

via mobileworld

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep