HomeOpiniiTOP-ul producătorilor cu cele mai rapide update-uri de Android

TOP-ul producătorilor cu cele mai rapide update-uri de Android

image

Până de curând prezența pe aparatele utilizatorilor a celei mai noi versiuni de Android era mai degrabă o dorință arzătoare decât un fapt real. Mulți primeau (sau mai primesc încă) hardware nou și software cel puțin cu o generație mai veche decât ceea ce suportă Google oficial.

Față de Apple, unde un iPhone primește cel puțin două update-uri majore ale sistemului de operare mobil, pe Android lucrurile sunt mult schimbate. Uneori nici măcar un update major nu ajunge să fie suportat de către producători.

Pentru o imagine mai clară a situației update-urilor pe piața de Android, cei de la Ars Technica au făcut un studiu prin care au evaluat frecvența update-urilor, rapiditatea și numărul lor, de când au început să apară aparatele Android.

Compania care aduce cel mai rapid update-urile pe aparatele sale este (poate în mod surprinzător) HTC. O veste bună pentru compania taiwaneză care în ultima vreme nu a mai reușit să țină primele poziții în rândurile utilizatorilor de Android.

Pe locul doi vine Samsung, apoi Motorola și în cele din urmă LG.

Pentru HTC, timpul mediu de lansare a unui update oficial este de aproape 4,7 luni (după ce Google a dat versiunea oficială).

Per ansamblu, un model de Android primește update-ul cam la șase luni după ce el e lansat de către Google. Și în rare ocazii prinde mai mult de o versiune majoră.

E motivul principal pentru care fanii Android împătimiți preferă modelele Nexus, cele ce primesc automat update-urile imediat după lansare.

Voi ați luat în calcul frecvența de update-uri când ați ales modelul de Android? Sau e un aspect care nu contează?

via cnet

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. @JJ
    Din cate am vazut la noi lucrurile stau si mai rau. HTC e producatorul cu cele mai multe/bune update-uri.

    Si cand stai sa te gandesti ce modele fac vanzari masive, adica alea low end, probabilitatea de a prinde macar un update scade vertiginos. O sa caut niste surse de informare alternative.

  2. Articolul din Ars Technica se refera la situatia din US, care este total diferita de cea din Europa (multe intarzieri in US sunt cauzate de operatori).
    Poate scrii tu un articol pentru situatia din Romania (si sa incluzi Sony, Samsung, HTC, etc.).

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep