HomeFeaturedFocusVideo: cum merge Aakash 2, tableta indiană de 40 USD. Hmmm

Video: cum merge Aakash 2, tableta indiană de 40 USD. Hmmm

image

Folosind rețeta Amazon de a aduce o tabletă personalizată, care să conțină doar elemente hardware absolut necesare, indienii de la DataWind au realizat Aakash, tableta de 7 inci la doar 40 USD. Și din generația a doua, guvernul Indiei vrea să doteze cam 220 de milioane de elevi, oferind subvenție pentru 50% din prețul tabletei.

Androidul low cost are display de 7 inci, 512 MB RAM, procesor la 1 GHz și 4 GB memorie pentru stocare, USB, difuzor și microfon plus cameră frontală și multitouch.

Cei de la engadget au un hands on cu Aakash 2. Se vede că se mișcă destul de bine pentru o tabletă ce costă 40 USD – unele tablete de la noi, care costă de cel puțin trei ori mai mult nu reușeșc o performanță similară.

Văzând Aakash 2 nu pot să nu mă gândesc că dacă la unii se poate, de ce nu s-ar putea și la alții. Ce ar fi dacă printr-o minune, ăștia de ne vor conduce de la anul decid că e loc de investit în zona de IT și în loc de stick-ul ala obosit ce era propus acum câțiva bani, s-ar face un proiect comun din care VisualFan și Televoice ar aduce o tabletă la un preț competitiv, subvenționat jumătate de stat?

Sunt prea optimist?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

  1. @Cristian Pop
    Din partea mea sa existe si mai multe relatii calduroase. Atata vreme cat elevii au ceva de castigat si acel ceva nu e o porcarie de stick usb sau un leptop de 100 de lei cu care nu poti face nimic, atunci e ok.

  2. Un astfel de proiect nu o sa se intample in veci, daca nu va exista o “relatie” extrem de calduroasa si benefica intre partile implicate (producatorii si politicienii care pot sustine un astfel de proiect). Alte detalii, cum ar fi de exemplu raportul pret calitate… sunt insignifiante 🙂

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep