HomeFeaturedFocusAlternative la Installous? Multe …

Alternative la Installous? Multe …

image

Ieri vă spuneam că celebra aplicație de iOS Installous a încetat să mai funcționeze și colecția de aplicații din haklous a dispărut lăsând mulți utilizatori de aplicații piratate pe iOS cu mari regrete. Deși nu pare a fi un eveniment apărut ca urmare directă a acțiunii Apple, închiderea hakulous este benefică pentru foarte mulți dezvoltatori de aplicații ce se vedeau în postura de a pierde bani.

Ca de obicei, când dispare o astfel de sursă de aplicații, există mulți entuziaști care văd oportunitatea de a se afirma. Ca urmare, aproape peste noapte și-au făcut simțită prezența două alte servicii similare: Zeusmos și Kuaiyong. Vin să ofere celor interesați, pe aparate jailbroken sau nu, posibilitatea de a instala copii piratate ale aplicațiilor din iOS. Ambele fac posibilă instalarea dintr-un singur clic a programelor dorite.

Zeusmos e gratuit pentru cei ce au aparate jailbroken. Cei ce vor totuși aplicații pirat pe aparate fără jailbreak vor fi nevoiți să plătească o taxă de acces (ironic, ca să instalezi aplicații piratate trebuie să plătești?!).

Kuaiyong e un serviciu chinezesc (MARE ATENȚIE LA CE INSTALAȚI DE ACOLO DACĂ VĂ BATE GÂNDUL, șansele să vă alegeți cu malware fiind extrem de mari) care spre deosebire de Zeusmos sau Installous funcționează gratuit și pe aparate fără jailbreak.

image

Apple are multă treabă de făcut dacă vrea să închidă aceste servicii. Cât timp Installous mergea doar pe aparate cu jailbreak, numărul de potențiali utilizatori era relativ mic și fără probleme majore pentru dezvoltatori. Cu cele două noi variante de instalare de soft piratat pe iOS, chiar și pe aparate fără jailbreak, pericolul crește semnificativ. Poate că înainte de a purcede la închiderea lor (sau limitarea măcar) Apple ar trebui să elimine găurile de securitate ce permit folosirea de licențe multiple în vederea instalării de aplicații comerciale și pe aparate fără jailbreak.

P.S.: faptul că am amintit de aceste alternative nu înseamnă că încurajez folosirea lor. Departe de mine acest gând. Mă gândesc că e bine să știți mai multe înainte de a vă arunca să instalați aplicații pirat din surse mai mult sau mai puțin dubioase. Dezavantajele sunt mari și nu cred că merită să riscați.

via TNW

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep