HomeFeaturedFocusCât plătesc posesorii de smartphone pe serviciile de telefonie

Cât plătesc posesorii de smartphone pe serviciile de telefonie

girl_talking_phone

Este vorba despre un studiu interesant, realizat de către cei de la AllThingsD, care, chiar dacă se referă la piața din Statele Unite, are rezultate care cu siguranță se pot aplica și pe la noi. Și care ne propune să vedem cam ce facturi plătesc posesorii de smartphone pentru serviciile telefonice, în funcție de sistemul de operare al aparatului.

Înainte de a vă prezenta rezultatele lui, aș fi tentat să modific puțin formularea. Mai degrabă și mai realist, decât să spunem cât plătesc pe serviciile de telefonie abonații, putem spune fără să ne îndepărtăm de adevăr, că studiul ne arată cât de mare și cât de repede este recuperată subvenția din prețul telefonului suportată de operator în momentul achiziționării. Pentru că într-un fel sau altul ea se regăsește în costul facturii lunare, cel mai adesea în prețul abonamentului. Și chiar dacă prețul unui aparat pare atractiv în combinație cu un abonament sau altul, la sfârșitul perioadei obligatorii, avem cu totul alt preț pe care l-am plătit pentru acel telefon.

Această teorie este verificată de rezultatele acestui studiu. Un nivel lunar al facturii de telefonie de 100 de dolari, este depășit de un procent de 59% dintre posesorii de iPhone, de 56% dintre posesorii de telefoane cu Windows Phone și de 53% dintre posesorii de aparate Android. Ordinea se schimbă pentru facturi mai mici de 50 de dolari. Studiul a fost realizat în ultimul trimestru al anului trecut.

Ca o învățătură a acestui studiu pe care trebuie să o tragem, de fiecare dată când analizăm o ofertă de telefonie, indiferent de operator, este bine să calculăm costul total, pe intreaga perioadă de contract. S-ar putea să avem surprize, și ordinea telefoanelor în funcție prețul afișat să se schimbe.

2 COMENTARII

  1. Ideea cred ca e alta: ca prin abonamentul la care te inhami, platesti si telefonul pe care l-ai luat la pret subventionat cu conectare.

  2. Prezinta ceva de Romania, ca de SUA nu ne intereseaza. Eu am net de 5 EUR si sunt multumit. Daca Blackberry aduce oferta buna, trec pe BB.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep