HomeFeaturedFocusFotbal Ultra High-Definition

Fotbal Ultra High-Definition

brasil 2014 world cup

Dacă ieri când am povestit despre intenția guvernului japonez de a lansa prima televiziune (de stat) care să emită în format UHD, eram destul de sceptic în ceea ce privește conținutul pe care l-ar putea oferi utilizatorilor, iată că astăzi, după ce am citit materialul celor de la Engadget sunt puțin mai încrezător.

Și asta pentru că spiritul de microbist a fost plăcut mângâiat la aflarea veștii că se intenționează transmiterea meciurilor de la turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, de anul viitor. Probabil că este vorba despre același proiect, pentru că tot ambiția japoneză este la mijloc. Tocmai de aceea, data începerii emisiei pentru postul de televiziune respectiv coincide cu turneul final. Sper din tot sufletul ca măcar un japonez care beneficiază de serviciul respectiv și deține și un televizor 4K să vadă în format UHD un meci al reprezentativei României la acest turneu final. Cu alte cuvinte, sper să ne calificăm!

Meciurile o să le vedem fiecare cum poate, dar în nici un caz UHD, pentru că mă îndoiesc că va ajunge foarte repede în România o transmisie 4K. Și dacă ajunge, la cât costă acum televizoarele UHD, un microbist adevărat își duce toată familia în vacanță în Brazilia, și vede și toate meciurile live. Probabil cu bani mai puțini. 🙂

5 COMENTARII

  1. Citisem chestia asta despre bid-ul Japoniei pt FIFA 2022 (din pacate castigat de Qatar) : “[..] real-time 3D coverage of the games projected on giant screens, captured in 360 degrees by 200 HD cameras. Furthermore, Japan will broadcast the games in holographic format if the technology to do so is available by that time. Beyond allowing the world’s spectators to view the games on flat screens projecting 3D imaging, holographic projection would project the games onto stadium fields, creating a greater illusion of actually being in the presence of the players” – http://en.wikipedia.org/wiki/Japan_2022_FIFA_World_Cup_bid#3D_and_Holographic_Simulcasts

    Chestia asta chiar mi se pare bestiala (pt mine, chiar mai faina decat UHD).

  2. Nu se stie inca cu siguranta, dar tocmai din acest motiv vor folosi satelitii pentru comunicatii (fara implicarea guvernului nu cred ca se putea), nu cei pentru emisie TV. De-abia la pasul trei sunt retelele terestre.
    Asta in Japonia. Asa ca e drum lung pana la noi.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep