HomeFeaturedFocusPhilips își vinde divizia de home entertainment către Funai

Philips își vinde divizia de home entertainment către Funai

philips

Acordul semnat între Royal Philips Electronics și Funai Electric, prevede atât preluarea diviziei de home entertainment cât și folosirea brand-ului Philips pe produsele dezvoltate de Funai din momentul concretizării tranzacției, pe o perioadă de cinci ani și jumătate.

Din cadrul diviziei care face obiectul acestui contract fac parte toate echipamentele audio, video/vizual, multimedia și accesorii, iar tranzacția se va finaliza din punct de vedere contractual în a doua jumătate a anului, contra unei sume de 150 milioane de euro, fără acordul de licențiere, evaluat separat. Din punct de vedere logistic transferul va dura până în 2017.

Această tranzacție este rezultatul relației bune dintre cei doi producători, care au colaborat la fabricarea mai multor produse. Din punctul de vedere al Philips, este consecința orientării focusului companiei către divizia de sănătate și aparatură medicală, după cum a afirmat în cadrul conferinței de presă la care a fost făcut anunțul Frans van Houten, CEO Philips, citat de altfel și de Philips Newscenter.

Ceea ce nu reiese foarte clar din comunicatul de presă, deși cred că reprezintă unul dintre punctele de interes pentru publicul larg, este viitorul echipamentelor TV ale Philips. Este interesant de văzut dacă fac parte din divizia “Audio, Video, Multimedia and Accessories” sau din “Philips Consumer Lifestyle”, care rămâne sub patronatul Philips.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep