HomeFeaturedFocusToyota va prezenta la CES un vehicul care se conduce singur

Toyota va prezenta la CES un vehicul care se conduce singur

lexusaarv

Dacă până acum ştiam doar de Volvo şi Google că şi-au unit eforturile în încercarea de a produce un autovehicul inteligent care se conduce singur, aflăm prin intermediul Wall Street

Journal că cei de la Toyota lucrează la un proiect asemănător.

Mai mult, se pare că săptămâna viitoare la CES vor prezenta acest vehicul inteligent, denumit Lexus AASRV (Advanced Active Safety Research Vehicle). Maşina este la bază un Lexus LS 600h dotat cu sistem radar, camere de luat vederi şi un sistem laser pentru scanarea obiectelor din apropiere. Există şi un filmuleţ care prezintă maşina rulând cu o viteză ridicată pe un circuit, aşa că lucrurile par destul de avansate.

Având în vedere că şi Audi va prezenta la CES un sistem evoulat de asistenţă computerizată pentru parcarea vehiculului şi că cei de la Google împreună cu Volvo dezvoltă un proiect similar celor de la Toyota, senzaţia este că filmele SF în care vedeam astfel de mijloace de transport, nu mai sunt aşa de SF. Mai rămâne totuşi de trecut o barieră legislativă care să permită acestui gen de vehicule să circule nestingherite, dar nu cred că vor exista piedici foarte mari din acest punct de vedere. Mai ales când presiunea va veni din partea mai multor producători.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep