HomeFeaturedFocusBătălia procesoarelor trece la nivel de mobilitate

Bătălia procesoarelor trece la nivel de mobilitate

jacobs-qualcomm-snapdragon-ces-2013-chip-1024x640

Una dintre principalele rivalități din zona IT-ului și prima cu care am avut ocazia să fac cunoștiință cu ocazia primilor pași în această zonă, ca proaspăt posesor de PC (s-a întâmplat cu vreo 17 ani în urmă și o să aloc un articol separat de tip “Amintiri din tinerețe” pentru acest subiect), a fost și încă mai este cea dintre Intel și AMD.

Cu toate acestea, ne vom îndrepta atenția înspre zona de procesoare pentru device-uri mobile, acolo unde asistăm probabil la nașterea unei noi rivalități în materie de procesoare. După ce oamenii de la Nvidia au declarat că procesorul Tegra 4, lansat la Los Angeles cu o lună în urmă, este cel mai puternic procesor pentru telefoane smart, sosește și replica celor de la Qualcomm.

Mânați probabil de la spate și de succesul financiar cu care au încheiat 2012, aceștia contraatacă prin vocea lui Raj Talluri, Senior Vice President of Product Management (faină funcție, cel puțin ca denumire), care declară că procesorul Snapdragon 800 poate da o replică pe măsură. Acesta a declarat la MWC, citat de către cei de la TheVerge, că acest lucru va fi demonstrat și de numărul mare de aparate care se vor baza pe acest procesor. Deocamdată, cifrele îl ajută, pentru că majoritatea producătorilor își bazează arhitectura hardware pe procesoare de la Qualcomm. Va fi interesant de urmărit cum va reuși Nvidia să își atragă simpatizanți din rândul acestora.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep