HomeFeaturedFocusHackerii au vizitat server-ele Facebook

Hackerii au vizitat server-ele Facebook

image

Oficialii Facebook au confirmat că săptămânile trecute rețeaua companiei a fost vizitată de către hackeri, la foarte scurt timp după ce Twitter a anunțat că aproximativ 250000 de conturi ale rețelei au fost expuse ca urmare a unui atac ce se folosea de o vulnerabilitate Java.

Operația în sine pare să fi fost floare la ureche, atâta vreme cât ma imulți dezvoltatori din interiori companiei au fost momiți către un site compromis, ce oferea informați pe zona de mobile development. Cei care au ajuns pe site nici nu au trebuit să facă vreo operație suplimentară, vulnerabilitatea Java permițând instalarea instant a malware-ului.

Cei de la Facebook susțin că datele utilizatorilor nu au fost compromise, dar nu declară cu siguranță asta: în spatele unui ”nu avem informații care să ne facă să credem că datele utilizatorilor au fost compromise” Facebook încearcă să își păstreze credibilitatea în fața publicului. Dezvăluirea atacului se face mult după ce el a acut loc. Din păcate Facebook nu este singura organizație ce a căzut victima atacului pe vulnerabilitatea Java, multe alte companii importante fiind suspectate că au probleme. În post-ul de pe site-ul Facebook se dau indicii că nu au fost singurii atacați și asta se întâmpla cam în același timp în care Department of Homeland Security din SUA anunța că lumea trebuie să se ferească și până la apariția unui remediu să dezactivete rularea Java în browser-e. Până pe 1 februarie vulnerabilitatea a fost activă, timp berechet pentru cei interesați de informații confidențiale să își facă treaba nestingheriți.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep